четвер, 12 липня 2012 19:45

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Нунсівець" схиляється перед молоддю, що продовжила "мовний" протест: "Ми свою справу зробили"

"Нунсівець" схиляється перед молоддю, що продовжила "мовний" протест: "Ми свою справу зробили"
Фото: slovoidilo.ua

"Нунсівець" Микола Кульчинський обурений звинуваченнями голодуючих проти "мовного" закону під Українським домом.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи ультиматум, який висунула молодь до об'єднаної опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодувальники поставили опозиції ультиматум

"Я негативно ставлюсь до таких заяв — звинувачення опозицію у тому, що не змогли заблокувати у парламенті прийняття цього мовного закону. Ми що вчилися на жуліків? Це депутати мають бути жуліками, борцями. Це абсолютно дурне звинувачення і переведення стрілок із винуватців на тих, хто б ніколи його не вніс, як такий, що спрямований на денаціоналізацію і русифікацію українців", - наголосив політик.

Водночас Кульчинський не виключає, що серед протестувальників могли з'явитись провокатори.

"Це може бути молодечий прагматизм, а може там засіли люди, які підказують, що треба все повернути на опозицію", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодувальники хочуть, аби опозиція "відрізала собі голову" - депутат

Щодо припинення акції протесту та власне голодування, політик каже так: "Стало абсолютно зрозуміло, що Литвин не підпише цей закон. Жуліки звичайно можуть з допомогою таких самих жуліків у Конституційному суді обрати нового голову ВР, тим не менш, ті 7 депутатів, що голодували, зробили свою справу — створили майданчик для протесту проти мовного законодавства. І треба схилитися в шані перед тією молоддю, яка продовжила цей майданчик".

"Нунсівець" не звинувачує себе у тому, що припинив протест.

" По—перше, справу було зроблено. По-друге, мені було дуже тяжко на цьому сонці. Перші чотири дні ніякої організаційної підтримки ні від кого не було. Вийшли на свій страх і ризик і почали голодівку. Звичайно, це не майданчик для піару опозиції — а для захисту фундаментальних цінностей, без яких український народ не може існувати, і які у нього всі ці роки забирали. Але це легше сказати, ніж зробити, тим паче, коли така тяжка протидія 5 колони", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодувальники поставили Януковичу "мовний" ультиматум

Микола Кульчинський впевнений, що українську найбільшу цінність жодна внутрішня влада не зможе забрати у людей.

"Ці всі звинувачення, вимога відставки Яценюка, Мартиненка, - це все спрямоване на те, щоб послабити опозицію і утвердити існуючий режим. Я спокійно ставлюся до будь-якої влади, бо знаю, що ця влада минуща. Вічні — Вітчизна, любов до неї, віддати життя за неї. Це буде народжуватися вічно, ніяка влада не зможе це знищити. Якщо це за 340 років не змогли знищити, то як це може зробити внутрішня влада? Але, хто на це замахнувся з мечем, той має піти. Я теж маю дуже багато претензій до об'єднаної опозиції, але вголос про них ніколи не казав і не казатиму. Бо вони у будь-якому разі кращі ніж ті, які замахнулися на святая святих", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" схиляється перед молоддю, що продовжила "мовний" протест: "Ми свою справу зробили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути