вівторок, 08 червня 2010 17:08

НУ-НС буде голосувати за проект Януковича про розвідку

НУ-НС буде голосувати за проект Януковича про розвідку

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони буде рекомендувати депутатам проголосувати за введення військової розвідки.

Про це в коментарі Gazeta.ua, сказав глава комітету, народний депутат з фракції НУ-НС Анатолій Гриценко.

"Ми будемо підтримувати цей закон і голосувати за нього. Ця ініціатива готувалася ще кілька років тому. Це була рекомендація Головному управлінні розвідки Міністерства оборони виїзного засідання нашого комітету. Ми тоді розглядали і зміни, і невизначені законом сфери, які треба врегулювати", - зауважив парламентар.

За його словами депутата, таким чином парламент хоче вирішити два завдання: надати юридичне право частинам Головного управління розвідки проводити відповідні заходи, а також вирішити питання статусу і фінансування особового складу.

"Гроші на розвідку в будь-якому випадку потрібні. Всі підрозділі все одно створенні для того, щоб виконувати завдання в інтересах оборони. Просто потрібно привести все в правове поле", - пояснив Гриценко.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович виступив з ініціативою розширити перелік заходів щодо підготовки держави до оборони в мирний час, доповнивши його військовою розвідкою.

Про це говориться в законопроекті про внесення змін до законів про оборону і про збройні сили, що глава держави вніс у Верховну Раду.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС буде голосувати за проект Януковича про розвідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути