субота, 03 серпня 2013 17:55

Новий президент Ірану хоче ядерну програму зробити відкритою

Новий президент Ірану хоче ядерну програму зробити відкритою
Фото: reuters.com

В Ірані затверджений на посаді президента країни Хасан Роухані. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на іранський арабомовний телеканал Al-Alam. Керівник країни аятолла Алі Хаменеї в суботу визнав результати виборів та закріпив посаду Роухані.

У неділю відбудеться офіційна церемонія інавгурації, на якій новий президент присягне перед парламентом країни, після чого представить свої кандидатури членів кабінету міністрів.

Виступаючи перед народом, Роухані повідомив, що країна "переживає дуже відповідальний період, що вимагає проведення помірного курсу в управлінні країною".

"Помірність значить відступу від фундаментальних принципів під впливом змін, що відбуваються, це - прихильність розумним методам замість розбазарювання коштів", - сказав він.

Перемігши на президентських виборах 14 червня, Роухані заявив, що має намір йти по шляху модернізації і більшої відкритості щодо іранської ядерної програми.

Напередодні інавгурації в США заявили, що сподіваються на прогрес у ядерних переговорах: з Роухані домовитися буде легше, ніж з Ахмадінежадом. Вашингтон як і раніше націлений чинити економічний тиск на іранське керівництво за допомогою санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Новий президент Ірану хоче ядерну програму зробити відкритою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути