Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2013 15:39

Новий глава Верховного суду добивається розширених повноважень

Новий глава Верховного суду добивається розширених повноважень
Тих повноважень, які були раніше, Романюку недостатньо. Фото: telegraf.com.ua

Голова Верховного суду України Ярослав Романюк сподівається, що на нинішній сесії Верховної Ради депутати розглянуть законопроект про розширення повноважень Верховного суду.

Як розповів Романюк у вівторок журналістам у Києві, "завданням Верховного суду є в даний час забезпечення єдності судової практики".

"Тих повноважень, які були раніше, було недостатньо. Мова йде не стільки про повернення повноважень, скільки про надання Верховному суду тих повноважень, які б дозволили впливати на правозастосовчу практику в судах і забезпечувати застосування одного і того ж закону щодо різних осіб у різних справах однаково", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярослав Романюк став головою Верховного суду

Відповідаючи на питання про те, які кроки вже зроблено для того, щоб на законодавчому рівні забезпечити розширення повноважень суду, Романюк сказав: "Такі кроки вже зроблено. Уже розробляється законопроект про надання Верховному суду додаткових повноважень. Зараз ведеться робота над цим законопроектом".

Голова Верховного суду висловив надію на те, що до завершення поточної сесії парламенту цей законопроект буде прийнято хоча б у першому читанні.

"Ми прагнемо до того, щоб цей законопроект було реалізовано ще до кінця цієї сесії парламенту. Не можу стверджувати, що він буде прийнятий, в усякому разі, ми намагаємося, щоб він був прийнятий хоча б у першому читанні", - додав Романюк.

Нагадаємо, раніше про необхідність розширення повноважень Верховного суду заявляв голова Верховної Ради Володимир Рибак. На думку спікера парламенту, ВСУ потрібно включити до переліку суб'єктів, які можуть пропонувати зміни до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Новий глава Верховного суду добивається розширених повноважень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути