Ексклюзиви
субота, 06 січня 2018 15:20

Нові підступи: Кремль перетворив Україну в "єдину Русь"

  В інформаційній війні "Русь" буде набувати все більшої ваги - історик. Фото: IDEALIST.media
В інформаційній війні "Русь" буде набувати все більшої ваги - історик. Фото: IDEALIST.media

В інформаційній війні Росії проти України будуть набувати все більшої ваги поняття "єдина Русь" і "давньоруська народність", пише Кирило Галушко, кандидат історичних наук в своїй статті для ZN.UA.

"Щодо тих часів, коли з України безальтернативно пов'язували назву "Русь", Кремль плекає свої підступні плани - просто через тривале власне користування цією назвою", - запевнив він.

Автор каже, що після спорудження пам'ятника Святому Володимиру у Москві тема давньоруської спадщини повинна тільки розвертатися.

"Багато що залежить від того, наскільки українці будуть проінформовані про свою давню респектабельну назву "русини" (оскільки зазвичай в "політичних новинах" це стосується закарпатського фейку) і небезпідставно будуть повертати собі назву держави" Україна-Русь", - додає історик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На боротьбу з російською пропагандою дадуть на 200% більше

Майже 5,5 мільйонів доларів витратила компанія "Московські інформаційні технології" (МІТ), на публікацію постів в соцмережах. Компанія на 51% належить уряду Москви. МІТ мала опублікувати не менше 7 тис. публікацій і коментарів, які повинні були включати 350 знаків тексту і одне графічне зображення. Вартість однієї публікації обійшлася московській владі в $686.

Зараз ви читаєте новину «Нові підступи: Кремль перетворив Україну в "єдину Русь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути