неділя, 28 серпня 2011 14:58

Нову Раду можуть обрати без "мажоритарки"

Нову Раду можуть обрати без "мажоритарки"

Банкова схиляється до повної відмови від "мажоритарки" в 2012 році, плануючи комплектувати ВР виключно за партійними списками (як і в 2007 році). Про це повідомляє LB.ua.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович багаторазово висловлювався на користь змішаної виборчої системи. Однак завданню отримати абсолютно ручну Раду в цілому і конституційну більшість "мажоритарка" може перешкодити.

"На думку Банкової чиста "пропорціоналка" дозволить владі отримати бажане навіть в умовах катастрофічного падіння рейтингів ПР. Рейтингів - що важливо - не тільки самої політічної сили, її лідерів - президента, прем'єра, численних міністрів, а й тих, кого вона - під своїми прапорами - делегує на округи. Подібні виміри (з позначкою "для внутрішнього користування") на Липській недавно проводили - моніторили популярність "своїх" кандидатів на різних територіях. Результати вийшли невтішні - оприлюдненню не підлягають", - повідомляє видання.

"У будь-якому випадку, часу на роздуми - повертати "змішану систему", модернізувати "пропорціоналку" (піднімаючи бар'єр з 3% до 5%, а краще 7%) або залишати її у нинішньому вигляді - у Банкової вкрай мало. Виборче законодавство, як відомо, заборонено коригувати менше, ніж за 12 місяців до кампанії, яка повинна відбутися наступної осені (дату ВР ще не призначила). Тобто, на підготовку, обговорення, прийняття всіх документів - максимум чотири пленарні тижні. Значить, політичне рішення відкладати не можна", - йдеться у матеріалі.

Раніше повідомлялося, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко хоче об'єднати опозиційні партії для участі у виборах

Зараз ви читаєте новину «Нову Раду можуть обрати без "мажоритарки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути