пʼятниця, 17 вересня 2021 08:57

"Нове вторгнення РФ в Україну ймовірне, як ніколи" - російський політолог

"Нове вторгнення РФ в Україну ймовірне, як ніколи" - російський політолог
"Залізний купол" може знадобитися Україні найближчим часом. Фото: REUTERS

Система протиракетної оборони "Залізний купол" може знадобитися Україні найближчим часом. Є загроза нового вторгнення РФ.

Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі каналу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі не підтвердили надання Україні систем "Залізний купол"

"Загроза військового вторгнення Росії нікуди не зникла, а навпаки, зараз як ніколи ймовірна, тому що Москва і Пекін жахливо натхненні провалом США в Кабулі. Вони вважають, що це загальний сигнал відходу Америки зі світової політики, і їм тепер дозволено все. Але це вже зрозуміли у Вашингтоні. В американському Конгресі два дні викликають Блінкена, щоб він там клявся, що США будуть підтримувати Україну і Тайвань у разі російської та китайської агресії. Це питання обговорюється в робочому порядку", - пояснив він.

США можуть надати Україні компоненти системи протиракетної оборони "Залізний купол". Таку використовує Ізраїль. Її призначення - захист цивільного населення Ізраїлю від ракетних атак радикальної групи "ХАМАС".

Американські законодавці включили до законопроекту про оборонний бюджет США на 2022 рік поправку про надання Києву компонентів системи ППО. Автор поправки - законодавець з Флориди Скотт Франклін. Пентагон має представити доповідь з описом варіантів потенційного продажу або передачі ВСУ систем, які, ймовірно, не будуть використовуватися найближчим часом в США.

Зараз ви читаєте новину «"Нове вторгнення РФ в Україну ймовірне, як ніколи" - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути