четвер, 16 квітня 2020 12:46

Новий тренд від влади - перельоти в подарунок. НАЗК перевіряє Єрмака

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить, чи не було корупційного правопорушення в діях керівника Офісу президента Андрія Єрмака, коли той обрав приватний літак олігарха Віктора Пінчука для повернення до Києва з Мінська після засідання Тристоронньої контактної групи.

 

Така безкоштовна послуга може вважатися незаконним подарунком в розумінні Закону "Про запобігання корупції", пише "Радіо Свобода".

НАЗК повідомило, що збирає дані про поїздку. До агентства звернувся Центр протидії корупції.

Громадська організація поцікавилася, чи не порушив Єрмак обмежень щодо отримання подарунків, коли вирішив скористатися літаком Пінчука.

Журналістам Єрмак розповів, що переліт чартером до Києва йому запропонував другий президент, тесть Пінчука Леонід Кучма. І він не знає, хто саме оплатив цю поїздку.

За порушення антикорупційного законодавства у цій ситуації передбачено відповідальність у вигляді штрафу – до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією такого подарунка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати обійшли антикорупційне законодавство, коли поїхали на сніданок Пінчука

Раніше повідомлялося, що переліт і проживання сім'ї президента України Володимира Зеленського в Омані на початку січня оплачувала дружина глави держави Олена Зеленська.

Зараз ви читаєте новину «Новий тренд від влади - перельоти в подарунок. НАЗК перевіряє Єрмака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути