понеділок, 21 серпня 2017 19:48

Нові структури Кабміну проїдатимуть гроші – експерт

Нові структури Кабміну проїдатимуть гроші – експерт
Державний апарат потрібно скорочувати, а не збільшувати. Фото: rbc.ua

Нові директорати Кабміну не займатимуться реформами. Натомість проїдатимуть гроші.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Тарас Загородній.

"Створення директоратів у Кабміні – це маячня. Виділяються кошти, які потрібно освоїти. З'являться дорогі люди, які почнуть вивчати якісь проблеми і будуть давати вказівки, що робити. Але всі проблеми давно відомі. Перше, потрібно скорочувати державний апарат, а не збільшувати його більше. Далі, вирішити питання надмірного навантаження на економіку, відсутності незалежного суду, нестабільних форми власності в країні. Краще б кошти виділили на створення суддівської системи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні готують посади із зарплатами в 70 тис. грн

Функції у цих людей дуже розмиті, вважає експерт:

"Будуть щось моніторити, говорити очевидні речі. Потім скажуть, що ні за що не відповідають. Насправді, це дерибан грошей ЄС. Можна сказати, що в нас немає незалежного суду та нестабільні права власності. А можна взяти грант, поділити гроші і наприкінці року вийти з таким же висновком. Краще б ці 100 мільйонів (Європейський Союз виділив понад 100 млн євро на реформування системи державного управління в Україні – Gazeta.ua) дали на енергозабезпечення нашої країни. Невже Гройсман не знає, як крадуть на митниці, чи те, що в нас немає нормальних судів, чи крадуть гроші в пенсійному фонді. Чиновники створюють уявлення, що щось рухається. Але чим менше буде чиновників, тим краще".

Кабінет міністрів створює нові підрозділи – директорати. Їх керівники отримуватимуть 70 тис. грн на місяць. Крім того, уряд тимчасово збільшив чисельність співробітників 10 міністерств на 748 осіб та секретаріату уряду на 180 осіб для набору фахівців із питань реформ. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 18 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Нові структури Кабміну проїдатимуть гроші – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути