Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2021 19:48

Нові рейтинги: Зеленський тримається за владу, а Порошенко грає у доганялки

Нові рейтинги: Зеленський тримається за владу, а Порошенко грає у доганялки
Порошенко відстає від Зеленського у рейтингу на 13%.

Президент Володимир Зеленський у своїх діях керується рейтингами. Йому потрібна влада, тому триматиметься за неї. Тим часом п'ятий глава держави Петро Порошенко грає у доганялки. А має шукати союзників. Про це свідчать останні соціологічні рейтинги, розповідає Gazeta.ua політичний консультант Олексій Ковжун.

"Здається, що всі зусилля влади зосереджені на збереженні рейтингів. Їх щодня читає Офіс президента і дивиться уважно, що людям подобається, а що ні. І намагаються не робити того, що не до вподоби. Така версія маркетингової демократії. Тому рейтинг Зеленського лишається на пристойному рівні.

Рейтинг - це валюта у політиці. Відповідальний політик розраховується своєю популярністю. Щоб зробити речі непопулярні, але необхідні. У випадку із Зеленським бачимо скупердяйську версію, коли за цю валюту трусяться весь час.

Це не той варіант, коли маєш візію і готовий її втілити, а для цього потрібна влада. Зеленському потрібна влада, він буде за неї триматися, бо вона - класна річ", - говорить політичний консультант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський продовжує грати у ведучого "95 кварталу"

Тим часом Петро Порошенко грає у доганялку Володимира Зеленського, замість того, щоб працювати із прихильниками і шукати союзників, вважає експерт:

"У Порошенкові є розчарування. Якщо все буде іти так, як іде зараз, то шансів у нього немає. Йому заважає те, що він - завжди правий. Найбільш розумний у своєму оточенні. Ось ця відсутність змоги подивитися на ситуацію ззовні, обмежує можливості.

Порошенко грає у доганялки - як Ахіллес і черепаха, коли він її ніколи не дожене. Йому треба переходити в зовсім іншу якість - піти, щоб повернутися".

Водночас альтернативного лідера нинішнім політикам українці поки не бачать:

"Сьогодні немає лицаря, який кидає виклик і користується масовою підтримкою. Може дати альтернативну візію майбутнього", - додає Олексій Ковжун.

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 26,2% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором. За Порошенка проголосували б - 13,3%. Зеленському не довіряють 54% українців, Порошенкові - 73%.

Зараз ви читаєте новину «Нові рейтинги: Зеленський тримається за владу, а Порошенко грає у доганялки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути