вівторок, 31 липня 2012 18:42

Нове керівництво "Батьківщини" зачищає партію від соратників Тимошенко — Березовець

Нове керівництво "Батьківщини" зачищає партію від соратників Тимошенко — Березовець
Тарас Березовець припускає, що Юлія Тимошенко ще може втрутитися і змінити список. Фото: glavcom.ua

Партійний список "Батьківщини" показує, що в партії іде внутрішня боротьба із близькими соратниками Юлії Тимошенко. Таку думку висловив політтехнолог Тарас Березовець у коментарі для Gazeta.ua.

"Через список "Батьківщини" уже був скандал, бо не включили кілька видних "бютівців". І це ще не кінець. Можливо, буде бунт, бо багато невдоволених. Для мене незрозумілою є відсутність у списку Сергія Власенка. У першій частині списку чимало старих фігур, які несуть на собі великий негатив. Наприклад, Борис Тарасюк чи Іван Кириленко. Кожен з них у політиці уже по 20 років", - зазначив експерт.

На думку Березовця, викликає подив невключення до партійного списку Тараса Стецьківа, Олеся Донія, Володимира Ланового, Олександра Гудиму, Волдимира Філенка.

"Це питання, яке цікавить і турбує багатьох. Але якщо Стецьків і Доній — чужі люди для "Батьківщини", то незрозуміло, чому Кармазін і Шкіль опинилися в непрохідній частині. Це свідчить, що нове керівництво "Батьківщини" зачищає партію від людей, які близькі до Тимошенко. Іде внутрішньопартійна боротьба", - каже фахівець.

Юлія Тимошенко ще може втрутитися і змінити список, припускає Березовець.

"Список "Батьківщини" буде коригуватися у будь-якому разі, бо ні Тимошенко, ні Луценко не зможуть брати участь у виборах, оскільки вони засуджені. Юлія Тимошенко може змінити порядкові номери деяких кандидатів. Але когось виключити чи включити уже не в її компетенції, адже це вирішує партійний з'їзд", - зауважив Березовець.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція оприлюднила список 225 кандидатів у депутати Верховної Ради, які балотуватимуться за партійним списком в багатомандатному виборчому окрузі від ВО "Батьківщина". У першій п'ятірці — Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Олександр Турчинов та Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Нове керівництво "Батьківщини" зачищає партію від соратників Тимошенко — Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути