Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2013 12:54

Вночі міліціонери поїли прикутих активістів чаєм і переймались, які ті почуваються

Вночі міліціонери поїли прикутих активістів чаєм і переймались, які ті почуваються
Фото: Facebook

Правоохоронці поставилися до трьох прикутих до паркана активістів із розумінням. Вони виявяли турботу про їхнє здоров'я та пропонували напоїти чаєм. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав один із прикутих активістів заступник голови "Молодої Батькіщини" Олег Куявський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє активістів прикували себе до огорожі біля Адміністрації президента

"Міліціонери дуже добре до нас поставилася. Підходили, з розумінням відносилися. Переживали сильно, казали: "Може чаю?", питали як ми. Коли стало погано Митрофанському, з'ясовували чого швидка так довго їде. Навіть вмовляли припинити акцію. Коли ми зважувалися на це, чесно, не були готові до всього. Одне діло стяти, а інше бути прив'язаними, не могти присісти чи зігнутися. Ноги затекли.  Ми були обмежені у пересуванні, тому не могли вживати рідину у тих кількостях, в яких хотілося. Хоча чай дуже допомагав. Багато людей хотіли приєднатися до нас. Стояли довго. Та не були підготовані до морозу. Одяг і все інше. Вночі ж дощ падав, який потім перетворювався на сніг і лід прямо на одязі", - розповідає він.

На думку Куявського, такими акціями можна переконати суспільство чинити спротив владі.

"Такими кроками, звичайно, це має бути не один, ми маємо пояснити суспільству, що влада  - це не велика кількість людей. Деякі ж, кого ми сприймаємо як владу, на стороні суспільства насправді. Якщо буде якась критична маса людей, можна усе змінювати та добиватися свого. На цю акцію нас надихнула дія Юлії Тимошенко. На нашу думку, це була найбільш адекватна наша реакція та підтримка. У майбутньому плануємо робити і далі такі акції. Це має бути щось інше. Але безумовно повинно бути. Можливо, це будемо ми, а може інші. Адже зараз багато громадських організацій хочуть також щось робити", - каже Куявський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі справою Щербаня влада пішла ва-банк і при вмілій "грі" опозиції може втратити все - ескперт

Лідер молодіжки "Батьківщини" розповів, що багато людей хотіли приєднатися до акції.

"Значна кількість людей приєдналися до нас під час акцій і хотіли стояти разом з нами, прикуватися. Але ми не могли підготувати їх. Треба було тепліше одягнутися. Вони простоювали з нами до ночі, але розуміли, що фізично не готові по одягу до цих умов".

Куявський додав: "Моя сім'я узагалі не зорієнтувалася, вони думали, що ми підемо, прикуємося, але міліція нас швидко спиляє і відвезе у райвідділок. На таке вони погоджуються, бо це - моя громадянська позиція. Що я буду ночувати - не думали. Дружина сказала вранці, що дуже сподівається, що ми привернули увагу суспільства і це буде на користь Юлії Тимошенко. Так повелися і дружини інших хлопців. Ми сміялися з хлопцями, що дружини дисидентів не перевелися".

Зараз ви читаєте новину «Вночі міліціонери поїли прикутих активістів чаєм і переймались, які ті почуваються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути