Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2020 12:24

"Нитками виплетена душа. Нашого українського" - політики відзначають День вишиванки
9

Міжнародний День вишиванки відзначають кожного 3-го четверга травня. Цього року свято припадає на 21 травня.

Фотографії з вишиванками публікують у мережах політики. Gazeta.ua пропонує добірку світлин.

"З Днем вишиванки!" - перша леді опублікувала фото президентського подружжя Зеленських.

 

"Єднаємося з українцями з усіх куточків світу. Від Північної Америки до Антарктиди українці сьогодні вдягають вишиванки, щоб показати світу нашу згуртованість, щоб показати нашу гордість за те, ким ми є.

Цей український символ передають із покоління в покоління. Адже вишиванка - це відображення нашої національної духовності", - прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Фото себе у дитинстві опублікував керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Що для мене означає вишиванка сьогодні? Ну по-перше, це красиво.

А по-друге, лише з роками осмислюєш всю силу традицій. Це не просто вишиванка. Це супергеройський костюм. У ньому ми, українці, можемо творити дива та змінювати країну.
Одягніть сьогодні вишиванку та відчуйте силу української культури. Силу України. З Днем вишиванки, друзі!", - написав він.

 

"Сьогодні той день, коли стрічка Facebook стає неймовірно красивою. #деньВишиванки, нашого генетичного коду", - лідер "Голосу" Святослав Вакарчук.

 

"Головне - щоб вишиванка була у серці, але носити її теж приємно! З Днем вишиванки, Україно!" - написав голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі.

 

"Був у нашій країні час, коли вдягання вишиванки було громадянським вчинком, сповненим ризику. За це могли заарештувати або внести до списку "неблагонадійних". А потім, пізніше, були й такі часи, коли вишиванку вдягали, щоб отримати посаду чи зробити політичну кар'єру.

Вишиванка - це справжня, реальна цінність. Поза часом, поза кон'юнктурою. Це - чиста краса, чиста енергетика й сила Українського Серця, Українського Духу", - колишня прем'єрка Юлія Тимошенко.

 

У вишиванку сьогодні одягнувся і нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко.

 

Фотографію доньки опублікувала народна депутатка від "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар.

"Моя бабуся вишивала картини. Гарні. Власне в домі мого дитинства вишитим було все - фіранки, скатертини, подушки, серветки і сорочки. Тому вишиванки завжди були частиною мого життя, задовго як це стало трендом.

Моя донька Софія Таран носила вишиванки від народження. І носить із величезним задоволенням досі. Так я знаю, що традиція вишиванки житиме. І в її дітях потім. Бо в вишиванці - виплетена нитками душа. Нашого, українського", - написала Сюмар.

 

У вишиванці на онлайн-брифінгу сьогодні з'явився і мер Києва Віталій Кличко.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стає більшим державником, не хоче видаватися проросійським. Політтехнолог розібрав пресконференцію Зеленського

Компанія Google привітала українців із Днем вишиванки святковим дудлом. Зобразили дівчину у вишитій сорочці, яка біжить між квітами.

Зараз ви читаєте новину «"Нитками виплетена душа. Нашого українського" - політики відзначають День вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути