четвер, 29 грудня 2011 16:58

"Нинішня влада прийшла для заповнення порожнечі" — Забужко

"Нинішня влада прийшла для заповнення порожнечі" — Забужко

Виросло покоління, яке не уявляє, звідки країна вийшла й що в ній поганого. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила письменниця Оксана Забужко.

"Нинішня влада прийшла для заповнення порожнечі, тому й виринула радянська та пострадянська пліснява. Кулаком по столу, зі словами "порядок і дисципліна" – інакше вони не вміють управляти. Дороги й стадіони будують, у корупційних схемах також тримають порядок і дисципліну", - зауважила вона.

За словами Забужко, це від того, що "ми реально не провітрювали авгієвих стаєнь".

"У 1990-х швиденько знищили архіви КДБ, аби не знати, хто й куди стукав. Виросло покоління, яке не уявляє, звідки країна вийшла й що в ній поганого. Ніби ж усе нормально: світло є, машини їздять, магазини не порожні, в Туреччину можна злітати, інтернет працює – а погано. Бо це все – зовнішній костюмчик. Структура як була пострадянська, так і залишається. Цей "пост" у нас, як бляшанка на хвості в собаки, весь час тарабанить і не дає вийти на інший рівень. Рівень системних реформ, які зробили інші колишні соціалістичні країни", - наголосила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці мають якийсь вірус загальної прибитості" — Забужко

Про те, що найбільше розчарувало Оксану Забужко у цьому році, письменниця розповідає у новому номері журналу "Країна" № 50 (103) за 30 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Нинішня влада прийшла для заповнення порожнечі" — Забужко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути