Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2009 11:04

Нинішня коаліція розвалиться, але союзу БЮТ і ПР - не буде

Нинішня коаліція розвалиться, але союзу БЮТ і ПР - не буде
Парламентська коаліція у складі фракції Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ), "Нашої України - Народної самооборони" (НУНС) і Блоку Литвина - розвалиться. Таку думку висловили більшість політичних експертів, опитаних Інститутом Антикризових Стратегій (ІАС).

Як повідомили в прес-службі ІАС, за підсумками опитування, більшість опитаних Інститутом експертів вважають, що "нинішня парламентська коаліція розвалиться, нова депутатська більшість створена не буде, але, всупереч цьому, Верховна Рада продовжить свою роботу".

Варіант з розвалом коаліції і збереженням дієздатності парламенту набрав 78 балів з 125 можливих. Майже однаково можливими експерти вважають збереження нинішнього формату парламентської коаліції (68 балів) і призначення дострокових парламентських виборів внаслідок розвалу депутатської більшості (67 балів).

"Де-факто коаліції в парламенті немає, - вважає керівник ІСА Катерина Кириченко. - Але напередодні президентських виборів Ющенко, Тимошенко і Янукович боятимуться порушити баланс діючих сил у Верховній Раді, адже ніхто з них не захоче ризикувати гіпотетичною президентською булавою. Саме тому нинішня депутатська конструкція, заснована на ситуативній більшості, протримається до самого кінця".

Провідні політичні сили викопують з-під землі томагавки війни

Не вірять експерти і в створення нової коаліції. Вірогідний союз БЮТ і Партії Регіонів набрав лише 53 бали. Ще фантастичнішим експерти вважають коаліцію на основі Партії регіонів і НУНС - цей варіант набрав 28 балів. На думку заступника керівника ІСА Василя Самохвалова, це свідчить про початок "відбудови" провідних політичних гравців від своїх конкурентів.

"Напередодні виборів провідні політичні сили викопують з-під землі томагавки війни, адже додаткові голоси вони відбиратимуть у тих, хто ще вчора претендував на звання союзників, - вважає Самохвалов. - Саме тому БЮТ і Партія Регіонів зроблять все можливе, щоб відокремитися від інших учасників політичного процесу. Таку ж саму лінію поведінки займуть і пропрезидентські сили, і комуністи, і Блок Литвина. Мінімальний конструктив в парламенті стане можливим лише після президентських виборів".

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Ющенко заявив, що "ніхто не бачив 226 підписів під коаліційною угодою". Президент підкреслив, що внаслідок цього і стабільної коаліції немає.

За матеріалом: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Нинішня коаліція розвалиться, але союзу БЮТ і ПР - не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути