пʼятниця, 25 червня 2021 00:44

"Ніхто нікому не передавав Україну" - президент про зустріч Байдена й Путіна

"Ніхто нікому не передавав Україну" - президент про зустріч Байдена й Путіна
Зеленський: сторони не отримали висновки і відповіді на всі питання. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський вважає позитивною зустріч президентів США та РФ Джо Байдена та Володимира Путіна.

"Я думаю, що обидві сторони не отримали висновки і відповіді на всі питання, які ви зараз сказали (можливого надання Україні ПДЧ в НАТО та військової допомоги, транзит газу через українську ГТС після запуску "Північного потоку — 2")...я думаю, що вони повинні були підняти ці питання", - заявив Зеленський в інтерв'ю для програми "VIP з Наталею Мосейчук" на телеканалі "1+1".

Зеленський також переконаний, що американська сторона порушувала питання Донбасу і підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"І впевнений про це, тому, що кажу відверто, що президент Байден, розумію його позицію, мені говорив про це. Щодо НАТО, впевнений, що обговорили. Впевнений дійсно, що "одним мазком". Впевнений, що президент Росії Путін отримав, я думаю, інформацію, що завтра-після завтра навряд чи Україна отримає НАТО або ПДЧ. Я думаю, що йому ніхто нічого не обіцяв. Я впевнений, що і навпаки, він нічого не обіцяв. Я вважаю позитивним, що вони зустрілись. Позитивно і точно, що ніхто нікому не передавав Україну. Я впевнений. Вони знають моє ставлення. Знають Сполучені Штати моє різке відношення до цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, про що говоритиме з Байденом

16 червня в Женеві відбулися переговори між президентами РФ і США у вузькому і розширеному складі. Вони тривали в цілому 4,5 години, включаючи перерву.

Президент США на прес-конференції повідомив, що домовився з Путіним підтримувати дипломатичні зусилля в питанні реалізації Мінських угод щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто нікому не передавав Україну" - президент про зустріч Байдена й Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути