пʼятниця, 13 січня 2023 08:11

Ніколи чекати – Міноборони Литви наполягає на негайному озброєнні України

Ніколи чекати – Міноборони Литви наполягає на негайному озброєнні України
Захід має збільшити постачання зброї українцям. Фото: defence-ua.com

Країни Заходу повинні збільшити постачання зброї для України, бо Росія намагається перехопити ініціативу на фронті.

"Поки їй це вдалося лише локально. Але це не означає, що становище українців стало дуже добрим або українцям нічого не потрібно робити, окрім як чекати, доки російська армія знову десь схибить. Партнерам України потрібно вже зараз відправляти багато зброї та боєприпасів", – заявив голова Міністерства оборони Литви Арвідас Анушаускас, повідомляє Delfi.

Також він висловив впевненість, що нещодавня заява Польщі про передачу Україні танків Leopard вплине на постачання з інших великих держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми отримаємо все" – Подоляк зробив категоричну заяву про зброю для України

"Рішення поляків, французів та інших країн – все має певний вплив. Уже не перший місяць говорять про те, що необхідно організувати постачання важкого бронетанкового озброєння в Україну. Просто кількість, про яку зараз заявляють, поки невелика і навряд щось визначить на полі бою. Але це лише початок. Рано чи пізно постачання має збільшитися", – зазначив міністр оборони Литви.

11 січня під час візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передасть Україні роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.

Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату. Польща стала першою країною, яка заявила про готовність їх надати.

Зараз ви читаєте новину «Ніколи чекати – Міноборони Литви наполягає на негайному озброєнні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути