понеділок, 15 жовтня 2018 02:30

Нідерланди заявили про кібервійну з Росією

Нідерланди заявили про кібервійну з Росією
У Нідерландах заявили про війну з Росією. Фото: Кореспондент

У Нідерландах заявили, що вони перебувають у стані кібервійни з Росією, а дії Кремля на зразок спроб атакувати Організацію із заборони хімічної зброї є "по-справжньому небезпечними".

"Кібервійна з Росією йде, вони намагаються вплинути на західну демократію, на політичні процеси у нас в країні. Наша інформація свідчить, що вони є активними щодо Всесвітнього антидопінгового агентства, а також ситуації навколо розслідування катастрофи MH17", – таку заяву зробила міністр оборони королівства Анк Бейлевельд у ефірі телерадіомовної асоціації WNL.

За її словами, Нідерландам варто перестати бути наївними щодо цього питання, адже це становить небезпеку, і саме з цієї причини відбулася така заява.

Бейдевельд зазначила, що вживаються додаткові заходи у сфері кібербезпеки, а спецслужби європейських країн отримують додаткове фінансування.

"Королівство Нідерланди мають у своєму розпорядженні спеціальне управління боротьбі із загрозами у сфері кібербезпеки, яке є здатним протистояти загрозам на міжнародному рівні. За необхідності ми можемо направити наших фахівців на підтримку НАТО, і активно шукаємо напрямки, де ми можемо посилити протидію загрозам. Водночас голландські фахівці в області інформаційних технологій можуть діяти наступально у разі потреби", – додала міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакували кіберпростір Латвії

Нагадаємо, 4 жовтня влада Нідерландів оголосила про висилку в квітні 2018 року чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди заявили про кібервійну з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути