Ексклюзиви
неділя, 30 вересня 2018 09:51

Ніцой хоче екзаменувати жителів Донбасу

Ніцой хоче екзаменувати жителів Донбасу
Лариса Ніцой радить ввести для людей з Донбасу іспит на знання історії та мови Фото: youtube.com

Після деокупацї Донбасу тамтешні жителі мають заново ставати громадянами України. Це не відбудеться без змін в законі про українське громадянство. Зокрема, потрібно ввести для них спеціальні іспити.

На цьому наголошує українська письменниця Лариса Ніцой.

"Деякий час на цій території не повинні проводитися вибори. Люди цієї території повинні будуть заново ставати громадянами України, для цього треба вдосконалити законодавство про отримання українського громадянства. Обов'язково треба ввести іспит на знання історії, знання мови. Отримання громадянства не має бути автоматичним, ти повинен його заслужити", - сказала письменниця.

За її словами, така практика існує в багатьох цивілізованих країнах світу, коли перед отриманням громадянства людині потрібно пройти подібні кроки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вказали на головну помилку Порошенка, як президента

"Це тільки у нас такого немає, це тільки ми якась унікальна країна, яка зовсім нічим своїм не дорожить. А інші країни дуже дорожать, і нам просто потрібно взяти те, що давно введено і працює, і не вважати це якоюсь дискримінацією", - каже письменниця.

Також потрібен запуск україномовного культурного продукту. Він займе років десять. Ця територія повинна бути під українським впливом, щоб побачити наскільки ці люди вже одужали від тієї пропаганди і гуманітарного насильства.

Москва робить ставку на парламентські вибори.

Про це в інтнерв'ю розказав український політолог Володимир Фесенко.

"Кремль хоче розширити своє представництво у Верховній Раді, аби впливати на законодавчу політику. Адже мажоритарники будуть коливатися. Обиратимуть до якого табору їм пристати. В залежності від того, хто стане президентом у нас може виникнути протистояння між ним та прем'єром", - каже Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Ніцой хоче екзаменувати жителів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути