Ексклюзиви
середа, 24 липня 2019 18:00

Ні справи, ні слідчих дій проти Порошенка в ДБР не існує - "ЄС"

Ні справи, ні слідчих дій проти Порошенка в ДБР не існує - "ЄС"
Політсила Петра Порошенка "Європейська солідарність" заперечила наявність справи у ДБР проти п'ятого президента. Фото: eurosolidarity

Ніякі слідчі дії щодо п'ятого президента Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань (ДБР) на четвер, 25 липня, не заплановані.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті партії "Європейська солідарність".

"Попри відсутність будь-яких повісток, сьогодні Петро Порошенко прибув у ДБР. Метою візиту була готовність відповісти на всі запитання слідчих. Однак слідчі виявилися не підготовленими до спілкування з п'ятим президентом. Ніякі слідчі дії щодо Порошенка у ДБР на 25 липня не заплановані" , - йдеться в повідомленні.

Згідно з заявою партії, у ДБР підтвердили, що проваджень щодо Порошенко не існує.

"У ході бесіди в ДБР адвокат Порошенко наголосив на необхідності відповідальності колишнього соратника Віктора Януковича Андрія Портнова з питання постійного витоку інформації з ДБР і про завідомо неправдиві повідомленнями про злочин", - інформували в "Європейській солідарності".

У травні колишній заступник глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що найближчим часом має намір подати в ДБР заяви про нібито вчинення злочинів Порошенком і його оточенням. Він чекав, що його юристи задокументували понад 10 заяв про нібито злочини. Зокрема, за його словами, мова йде про панамські офшори, розкрадання в армії, а також оборонне замовлення "Кузні на Рибальському".

11 липня в ДБР повідомили, що детективи на 17 липня викликають на допит п'ятого президента України.

12 липня прес-служба "євросолідарності" повідомила, що Порошенко станом на цей день не отримував повісток від будь-яких слідчих органів. У той же день прес-служба партії повідомила, що її лідер Порошенко 17 липня здійснить візит до Страсбурга (Франція), де в той час Європейський парламент обиратиме керівництво Європейського Союзу. Згідно з інформацією, він отримав спеціальне запрошення провести низку міжнародних зустрічей, які готувалися заздалегідь.

16 липня адвокат Порошенко, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Головань і партнери" Ігор Головань заявив, що особисто надіслав до Державного бюро розслідувань документ про те, що його клієнт досі не отримав повістку на допит в ДБР на 17 липня, повідомив про неможливість Порошенка з'явитися до слідчого до 21 липня, а також запропонував призначити слідчі дії після цієї дати.

У понеділок, 23 липня, в ДБР повідомили, що повторно викликали Порошенка на допит - на четвер, 25 липня. Пізніше з'явилася інформація, що допит призначено на 15:00.

Зараз ви читаєте новину «Ні справи, ні слідчих дій проти Порошенка в ДБР не існує - "ЄС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути