четвер, 16 травня 2013 18:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Жодного звернення до Тимошенко з боку прокуратури, чи слідчого не було - захист

Жодного звернення до Тимошенко з боку прокуратури, чи слідчого не було - захист
Фото: comments.ua

Від Генеральної прокуратури України не було жодного звернення до екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо її участі у судовому засіданні у справі про вбивство Євгена Щербаня в якості свідка.

Про це під час прес-конференції сказав її захисник Олександр Плахотнюк, коментуючи заяву прокурора Олега Пушкаря щодо допиту Тимошенко у справі тоді, коли їй дозволить стан здоров'я.

"Жодного звернення до Юлії Володимирівни з боку прокуратури, чи слідчого не було", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, що все ж таки заважає Тимошенко прибути до суду, він сказав: "Не що, а хто. Це безпосередньо представники ДПтСУ, які не виконують вимог суду, фальшуюють акти про відмову Юлії Володимирівни щодо доставки на судове засідання і повністю ігнорують її заяви щодо присутності на засіданнях".

Адвокат також наголосив, що тюремники сфальшували вчорашню заяву Тимошенко про нібито відмову з'явитися на суді. Так, сьогодні вона заявила в присутності начальника колонії, що вчора до неї не приходив жоден співробітник колонії, тому звідки з'явилася її заява невідомо.

"Такими діями порушено право на захист, більше того, порушення права відбувається шляхом вчинення злочинів — підробки документів, перешкоджання реалізації права на захист. Я не знаю, яким чином тепер можуть бути поновлені права Тимошенко. Зокрема, її право поставити питання свідку", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Жодного звернення до Тимошенко з боку прокуратури, чи слідчого не було - захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути