пʼятниця, 19 серпня 2022 05:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Ніякої альтернативи. Тільки ЗСУ зможе змістити Путіна – NYT

Ніякої альтернативи. Тільки ЗСУ зможе змістити Путіна – NYT
У Путіна досі немає альтернативи в РФ. Фото: ВВС

В Росії наразі не видно альтернативи на посаді президента Володимира Путіна.

Його влада досі міцна навіть попри невдачі у війні в Україні, рейтинг високий і відсутні будь-які опоненти, здатні змістити його з посади. Єдиним фактором, який сьогодні серйозно загрожує його силі – є українська армія, сказано у статті The New York Times.

Війна в Україні значною мірою є результатом особистої одержимості Путіна, і навряд чи він добровільно погодиться її припинити.

"Що легше уявити: Путін раптово оголосить про припинення війни з Україною та виведе свої війська. Або Росія без Путіна, яка перегляне свою політику, припинить війну та почне будувати відносини з Україною та Заходом на новій мирній основі? Важко відповісти", – йдеться у статті.

Рейтинг Путіна високий попри військові невдачі в Україні. Двоє найімовірніших його наступників – прем'єр-міністр Михайло Мішустін та опозиціонер Олексій Навальний – не мають шансів, бо один пов'язаний лояльністю до президента, а інший сидить у в'язниці.

У владних колах Росії не видно жодних проявів реальної опозиції до чинного диктатора, бо він вміло маніпулює посадовцями за допомогою корупції, дозволяючи їм будувати корупційні схеми і тим самим тримаючи їх на гачку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни витрачають колосальні ресурси, щоб захопити хоч кілометр на Донбасі - Зеленський

"Правлячий клас, який завдячує своїм багатством своїй владній позиції, зіткнувся з новою реальністю: їхню власність на Заході або конфіскували, або піддали санкціям – більше немає яхт, більше немає вілл, нікуди втекти. Для багатьох чиновників і олігархів, наближених до влади, це означає крах усіх життєвих планів, і в принципі можна припустити, що в Росії немає жодної соціальної групи, більш незадоволеної війною, ніж клептократи Путіна", – сказано в тексті.

Так само немає протестних настроїв ні серед середнього класу, ні серед простого народу – вони або бояться, або сліпо вірять пропаганді.

Фактором, який сьогодні серйозно загрожує силі Путіна, є українська армія. Лише втрати на фронті мають реальні шанси змінити політичну ситуацію в Росії, про що добре свідчить російська історія.

" Після поразки в Кримській війні в середині XIX століття цар Олександр II був змушений провести радикальні реформи. Те ж саме сталося, коли Росія програла війну з Японією в 1905 році, а перебудова в Радянському Союзі була зумовлена ​​значною мірою провалом війни в Афганістані", – йдеться в статті.

Зараз і в осяжному майбутньому Росією керує Путін – і страх, що без нього все буде гірше.

У України є всього три місяці, щоб запобігти можливій зраді і не дозволити Путіну виграти війну.

Війна може перейти у фазу "глибокої заморозки", а країни-союзники України почнуть тиснути на президента Володимира Зеленського, заявив колишній командувач британською армією полковник Річард Кемп.

Зараз ви читаєте новину «Ніякої альтернативи. Тільки ЗСУ зможе змістити Путіна – NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути