Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2008 13:47

Немиря: "Нам потрібна українська Меркель, а не Обама"

Віце-прем"єр-міністр України Григорій Немиря вважає, що Україні потрібна своя Ангела Меркель. Таку думку Немиря висловив на конференції "Кордони Європи", яка проходить в Києві.

Він відзначив, що на початку 90-х років в нашій державі шукали українського Андрія Сахарова. На переконання Немирі, єдиною людиною, яка за масштабами особи змогла б наблизитися до цього правозахисника, був Вячеслав Чорновіл.

Але, за словами Немирі, навіть він не був абсолютно українським Сахаровим, тією людиною, яка змогла б змінити свідомість нації, який би мав достатній моральний авторитет в народі, щоб показати пальцем і назвати корупціонера корупціонером, і мати авторитет проти аналогічних звинувачень. Потім, за словами Немирі, в Україні шукали українського Михайла Горбачова, українського Сергія Кирієнка, тепер ми шукаємо українського Барака Обаму.

"Чесно кажучи, Обама, мені здається, подає значні надії на зміни, але, дивлячись з середини країни, можливо, нам треба більше українську Ангелу Меркель мати", - сказав він.

На думку віце-прем"єра, вік такого політика не має значення, в нинішньому українському уряді дуже багато політиків, зокрема прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, які майже одного віку з Обамою.

За словами віце-прем"єр-міністра, це питання не демографічне, це питання попереднього досвіду, розуміння суті змін, еволюції країни.

"Нам потрібна українська Меркель, будь то жінка, або чоловік. Я не маю на увазі ніякої статі, але це повинен бути такий тип політика, який зможе спокійно, але постійно упроваджувати зміни, зберігаючи стабільність в країні", - переконаний Немиря, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Немиря: "Нам потрібна українська Меркель, а не Обама"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути