Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2010 20:28

Немиря каже, що Янукович обманув Європу

Немиря каже, що Янукович обманув Європу
Віце- прем"єр Григорій Немиря звинуватив президента Віктора Януковича у порушенні Конституції та обіцянки європейським політикам. Про це Немиря сказав у програмі "Точка зору".

Він нагадав, що за Основним законом України, коаліції мають утворюватися фракціями.

Після чого процитував слова нового глави держави, які той сказав в сьогоднішньому інтерв"ю одному з інформагентств: "Я им четко сказал , что есть два варианта формата коалиции. Первый - это большинство депутатов без "Нашей Украины", второй - с "Нашей Украиной".

"Коли президент, як гарант Конституції, допускає можливість створення більшості без фракції "Наша Україна" - це фактично він говорить про те, що має намір свідомо порушити Конституцію", - сказав Немиря.

Крім того Немиря нагадав, що у понеділок , 1 березня, перебуваючи у Брюсселі Янукович пообіцяв європейським політикам діяти виключно у конституційний спосіб.

"Що  відбувається зараз? Сьогодні є четвер (4 березня),  тобто пройшов тиждень після інавгурації. І партія Януковича робить перший крок до грубого порушення Конституції (йдеться про прийняття у першому читанні законопроекту про формування коаліції за участі окремих позафракційних депутатів - ред.)",  - зазначив Немиря.

Віце- прем"єр також обурився фразою спікера Володимира Литвина, який закликав депутатів "діяти у спосіб максимально наближений до Конституції та законів".

"Не можна бути трошки вагітною. Трошки наближатися до Конституції або трошки віддалятися", - сказав Немиря. – Я шокований. Коли таке дозволяє собі говорити голова Верховної ради, це вже гра не за правилами, а з правилами".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Немиря каже, що Янукович обманув Європу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути