пʼятниця, 12 жовтня 2012 12:32

Невідомі соціологи малюють цифри на замовлення - Кость Бондаренко

Дані невідомої дослідницької компанії "СоцІнтел", яка оприлюднила опитування, згідно з якими в київському окрузі 221 лідирує представник "молодої команди" екс-мера Алла Шлапак, не відповідає дійсності. Таку думку у коментарі УНН висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

"Наскільки я бачив дані інших соціологічних служб, яким я довіряю, і які присутні на ринку соціологічних послуг займаються соціологією вже на один рік, ситуація дещо інша. А ось ці цифри абсолютно не відповідають тим цифрам, які я бачив ", - розповів К.Бондаренко.

Більш того, політологу абсолютно невідомо про діяльність вищезгаданої дослідницької компанії "СоцІнтел".

"Я завжди стежу за соціологічними дослідженнями, отримую їх. Але щось в моє поле зору ця компанія не потрапляла. Можливо, вони роблять якісь закриті дослідження, які широкій громадськості не презентують. Але тоді виникає питання довіри до таких досліджень", - пояснив політолог.

К.Бондаренко підкреслив, що на сьогодні виникає дуже багато різноманітних структур, які заявляють про соціологічні дослідження, хоча вони одночасно є і засновниками та замовниками оприлюднення таких даних.

Разом із тим К.Бондаренко не дуже вірить в лідерство А.Шлапак.

"Дуже важко віриться. Тому що наскільки я знаю ситуацію на Печерську, то її там не настільки підтримують. Наскільки я знаю, там лідирує Василь Горбаль", - додав політолог.

Також К.Бондаренко підкреслив, що в самій інформації акцентується увага саме на В.Горбалі, у той час, як за їх інформацією він набирає замало відсотків.

"Звертається увага не на Діденка, не на Емця, а саме на Горбаля. Незрозуміло, для чого така увага для того, хто, за їхніми даними бере так мало голосів. Тому зрозуміло, проти кого направлено таке соцдослідження", - додав він.

Також політолог зазначив, що в інтернеті існує сайт "Соцінтела".

"Правда там написано, що компанія займається консультуванням і організацією подій. А також структура займається, як вони ж самі пишуть, впізнаваністю віп-персон та паблісіті для заможних людей", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі соціологи малюють цифри на замовлення - Кость Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути