середа, 26 червня 2013 12:40

"Не всі судді у нас продажні": "рухівця" виправдали за спалення прапора Партії регіонів

"Не всі судді у нас продажні": "рухівця" виправдали за спалення прапора Партії регіонів
20 червня на другому судовому засіданні Скоробатого виправдали. Фото: Михайло ПЕРКОВ

Минулої п'ятниці Хмельницький міськрайонний суд закрив справу проти голови міського осередку Народного Руху України Сергія Скоробагатого.

19 квітня у центрі міста під час акції протесту голова НР у Хмельницькому спалив прапор Партії регіонів. Згідно з заявою голови міської організації ПР Анатолія Собка до міліції, спалення "рухівцями" їхньої символіки є актом вандалізму, наруги та хуліганством. У заяві також була вимога притягнути паліїв до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

На першому ж судовому засіданні, котре відбулося 19 червня, Скоробагатий заявив, що спалив лише макет прапору ПР. Тобто це не був акт знищення майна, а символічна акція, яка показала його ставлення до дій цієї політичної партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За спалений прапор Партії регіонів "свободівець" відсидів 5 діб

Враховуючи зазначене, 20 червня на другому судовому засіданні Скоробатого виправдали.

"Чесно кажучи, я був готовий до гіршого, думав мене засудять, і, відповідно, відбуду покарання. Це рішення я вважаю справедливим, навіть після засідання я підійшов до судді і подякував їй, сказав, що вдячний за те, що не всі судді у нас продажні. Про свій вчинок я не шкодую, навіть більше - це Партії регіонів потрібно задуматися, чому по всій Україні палять їхні прапори. Хай думають, бо скоро у них земля під ногами горітиме. Прапори - це всього-навсього квіточки", - зазначив Скоробагатий.

Нагадаємо, 9 березня у Хмельницькому під час акції вшанування пам'яті Тараса Шевченка 21-річний "свободівець" Віктор Бурлик спалив прапор ПР. Помічника нардепа від "Свободи" місяць викликали на допити. У кінцевому результаті, за "злісну непокору міліції" Бурлик відсидів 5 діб. 16 квітня хлопця випустили з ІТТ. Під вигуки однопартійців депутат міськради від ВО "Свободи" Володимир Гончарук постелив прапор Партії регіонів у калюжу, і Віктор витер об нього ноги. Того разу "регіонали" не позивалися.

Зараз ви читаєте новину «"Не всі судді у нас продажні": "рухівця" виправдали за спалення прапора Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути