пʼятниця, 24 травня 2013 19:45

"Не треба говорити дурниць і вигадувати якісь історії" - Мірошниченко про штурм Київради

"Не треба говорити дурниць і вигадувати якісь історії" - Мірошниченко про штурм Київради
Ігор Мірошниченко. Фото: telegraf.com.ua

Свободівець" Ігор Мірошниченко порадив Миколі Азарову краще розбиратися, а не робити гучних заяв з чиїхось слів.

Так він прокоментував вислів прем'єр-міністра Миколи Азарова у своїй сторінці Facebook щодо того, що депутати "Свободи" нібито за виломлювання дверей у Київраді 22 травня мають бути позбавлені недоторканності й покарані.

"Для того, щоби щось говорити, треба спочатку розібратися, - наголосив Мірошниченко. -  Київраду ніхто взагалі не штурмував. Я та ще троє депутатів від "Свободи" зайшли в приміщення сесійної зали Київради. Але помічників народних депутатів не пускали. Ми назвали міліції статтю закону Про статус народного депутата, яка чітко говорить, що помічники народних депутатів мають право перебувати у сесійній залі органів місцевого самоврядування, пред'являючи посвідчення. Міліція на це не реагувала. Ми допомогли їм зайти. Але ми не штурмували взагалі нічого".

"Свободівець" також запевнив, що насправді двері у Київраді теж ніхто не виламував.

"Я взагалі був всередині сесійної залі, коли помічники намагалися протиснутися повз міліцію. І на жодному відео ви не побачите жодного штурму. Розповідали у Верховній Раді, що нібито хтось вибивав двері. Я доповідаю: приїхала міліція через 4-5 годин після інциденту і шукала виламані двері. Але дуже довго, бо всі двері цілі. Шукала побитих колег-міліціонерів. І теж довго, бо жоден з міліціонерів не постраждав", - запевнив нардеп.

Мірошниченко підкреслив: "Якщо Азаров хоче позбавити депутатської недоторканості опозиційних депутатів, то не треба говорити дурниць і вигадувати якісь історії. Просто треба сказати: "Я вважаю, що ці депутати мають бути позбавлені недоторканості, викликані на допити, репресовані, посаджені до в'язниці доки режим Януковича існуватиме". Це буде правильніше і чесніше. Тому що Микола Янович постійно говорить якісь дурниці. То він говорить, що треба позбавити акредитації журналістів тільки за те, що вони виглядають не так, як йому хочеться. Тепер розповідає, що депутатів треба позбавляти недоторканості тільки за те, що хтось йому сказав, що штурмували Київраду".

Він також підкреслив, що карати треба якраз міліціонерів і керівників, які давали їм розпорядження, через те, що вони  не знають законів.

"Більше того, ми спілкувалися з Герегою і вона підтвердила, що міліція не знає законів, бо коли я  звернувся до нею з питання порушення закону України, який забороняє палити в громадських місцях і розповів, що під знаком "курити заборонено" курять правоохоронці, то вона мені каже: "Вони новенькі, вони закону не знають". Це повний абсурд. То як вони тоді можуть знати, що помічник народного депутата має право бути присутнім у сесійній залі?", - обурився "свободівець".

Говорячи про можливий розвиток цієї справи, він підкреслив: "Я не виключаю в нашій країні нічого. Навіть якщо всіх опозиційних депутатів за наказом одночасно рішенням якогось суду позбавлять мандатів так, як Власенка, щоби регіоналам з комуністами у Верховній Раді ніхто не заважав працювати".

Зараз ви читаєте новину «"Не треба говорити дурниць і вигадувати якісь історії" - Мірошниченко про штурм Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути