Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Не тільки Путін - ЗМІ опублікували список тих, хто приймав рішення про напад РФ на Україну

Не тільки Путін - ЗМІ опублікували список тих, хто приймав рішення про напад РФ на Україну
Путін приймав рішення про вторгнення в Україну у вузькому колі. Фото: kremlin.ru

Рішення про вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін приймав у вузькому колі так званих політичних "яструбів".

Однак через обмеженість отриманої інформації в Кремлі прорахувалися в перші дні вторгнення. Про це повідомляє Bloomberg.

Представники оточення Путіна на умовах анонімності розповіли виданню, що російський президент сповнений рішучості щодо війни, не дивлячись на провал швидкого захоплення.

За даними джерел, рішення про вторгнення російський лідер приймав із міністром оборони Сергієм Шойгу, начальником Генштабу Валерієм Герасимовим і секретарем Радбезу Миколою Патрушевим. Bloomberg звернувся за офіційним коментарем до прессекретаря президента Дмитра Пєскова, але він не відповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров відповів, чи може РФ застосувати ядерну зброю проти України

Зазначається, що через кілька тижнів після початку нападу Путін зменшив коло радників. Раніше кількість людей, з якими він обговорював воєнне вирішення російських інтересів в Україні, була більша.

У виданні підкреслили, що Москва розраховувала на більшу підтримку в лавах ЗСУ та серед українських політиків. Крім того, Путін недооцінив Володимира Зеленського, адже вважав його слабким.

Втрати російських окупантів ростуть щодня і в оточені президента РФ почали сумніватися в рішенні почати війну в Україні. Сам він упевнений у тому, що росіяни готові на жертви заради його бачення "національної величі".

Зараз ви читаєте новину «Не тільки Путін - ЗМІ опублікували список тих, хто приймав рішення про напад РФ на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути