Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2018 15:01

Не вважав за необхідне для себе знайомитися з Савченко - Медведчук

Не вважав за необхідне для себе знайомитися з Савченко - Медведчук
Лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу" хоче подати в суд на генпрокурора Юрія Луценка. Фото: Цензор.НЕТ

В інтерв'ю ВВС лідер громадського руху "Український вибір - Право народу", спецпредставник з питань гуманітарного характеру в Тристоронній контактній групі Віктор Медведчук прокоментував звинувачення генерального прокурора на адресу руху, розповів, як звільняв Надію Савченко і яке відношення до "Українського вибору" і обміну полоненими мав Володимир Рубан.

Медведчук упевнений: генеральний прокурор не має права робити тих публічних заяв, які прозвучали з його вуст.

"Той мозковий центр, який шукає пан Луценко, - це не я і не "Український вибір". Я впевнений, що генпрокурор України не має права робити подібних публічних заяв. Заяви такого штибу і змісту, які ми чуємо від пана Луценка, є політично мотивованими. На сьогодні я вивчаю підстави для того, щоб звернутися до суду до пана Луценка про захист честі та гідності. Як тільки ці підстави встановлять, я це, безумовно, зроблю", - повідомив Віктор Медведчук.

Політик наголосив: з Надією Савченко "ніколи в житті у нього взагалі ніяких контактів не було".

"Я займався питанням звільнення Савченко і вважаю, що зробив дуже багато для того, щоб її звільнили з російської в'язниці і вона приїхала в Україну. Ні до цього, ні після цього я з нею не встиг познайомитися, я не вважав це за необхідне для себе", - повідомив лідер "Українського вибору".

Медведчук також розповів, яке відношення до "Українського вибору" і обміну полоненими мав Володимир Рубан.

"Що стосується пана Рубана, то колись, 2013 року, він дійсно мав відношення до певних заходів "Українського вибору", про що я, до речі, тоді не знав, тому що в тих заходах, в яких він брав участь, я не брав участі. Тоді я взагалі не знав, хто такий Рубан. Коли почався конфлікт на Донбасі і я зайнявся обміном полоненими, я дізнався про те, що існує така людина, яка теж займається обмінами, і у нього чомусь виникли претензії до мене. Він вважав, що, з огляду на мої відносини з президентом Російської Федерації паном Путіним, мені було б дуже просто і легко вирішити всі питання без будь-яких переговорів. Природно, це була примітивна оцінка серйозної проблеми. Я не звертав на це уваги, хоча ця критика наростала і в якийсь момент дійшла до образ і звинувачень на мою адресу. Нарешті, 2016 року він якось звернувся з приводу проведення обміну: у нього нібито була згода представників окупованої території Донецька на певний обмін, і таку готовність потрібно було організувати тут. Представники СБУ попросили мене прийняти його, я його прийняв, ми з ним поговорили. Але потім з'ясувалося, що ніякої домовленості там не було, і цей обмін не відбувся. Більше я з ним не підтримував жодних стосунків, у нас не було ніяких контактів", - повідомив Медведчук.

Політик особливо наголосив: пошук будь-якої його причетності до Савченко, Рубана і до їхньої справи вважає повним абсурдом.

"Будь-які заяви на цю тему - це політичне замовлення, політичні інсинуації, не більше того", - впевнений Віктор Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Не вважав за необхідне для себе знайомитися з Савченко - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути