понеділок, 09 грудня 2013 18:59

Не треба розвивати істерику навколо "тітушок" і провокаторів — Коханівський

Не треба розвивати істерику навколо "тітушок" і провокаторів — Коханівський
Микола Коханівський Фото: cun.org.ua

Координатор Комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський не дивується, що мітингувальники на Майдані прикривають обличчя, носять з собою кийки та вдягають каски. Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Опозиції не треба розвивати істерику навколо "тітушок" і провокаторів. Якщо Майдан розійдеться, то всі бойові хлопці опиняться за ґратами. Це нормально, якщо людина прийшла з закритим обличчям, одягнула каску та з кийком. В цьому нічого страшного немає — це революція. Самі про це кричите (опозиція про революцію — ред.), то що ви хочете у білих рукавичках її робити?", - розповів він.

Він зауважив, що "декілька тижнів вже тривають порожні балачки опозиції".

"Опозиції треба бути рішучішою. Опозиція квола, поки що всього боїться. Якийсь план озвучує, можливо, навіть реалізовує. Принаймні, намагаються блокувати уряд", - додав Коханівський.

Він вважає, що ситуацію на Майдані треба загострювати, а не намагатися згладити.

"Коли на вулицях мільйон, то ситуацію треба загострювати, а не намагатися її згладити і розпустити людей. Якщо хочете опанувати владу, якщо хочете провести перевибори і розумієтесь на цьому краще, ніж на революції, тоді програєте. Тому що у такій ситуації треба боротися за все. Якщо вимагати чогось мінімального, то це вже було у 2004 році, тільки сьогодні Янукович в сильніший позиції, ніж тоді. Тепер за ним стоїть "Беркут", - розповів член конгресу українських націоналістів.

Коханівський нагадав людям про події у Врадіївці, вбитого студента Ігоря Індило, скаліченого Віталія Запорожця.

"Не треба так вже опікуватись "Беркутом" і його охороняти. Хай вони знають, що вони покидьки. Не треба себе тішити, що міліція з народом і "Беркут" сам перейде на сторону народу, якщо на Майдані буде 100 тисяч. Це повна маячня. Міліція так же влаштовує режим, як і Янукович", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Не треба розвивати істерику навколо "тітушок" і провокаторів — Коханівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути