Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2024 07:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Не можна живити війну РФ без наслідків - Столтенберг застеріг Китай

Не можна живити війну РФ без наслідків - Столтенберг застеріг Китай
Китай не зможе живити війну РФ без наслідків для своїх інтересів і репутації. Фото: eastnews.ua

Китай підтримує військову економіку Російської Федерації, що не може лишитися без наслідків для інтересів та репутації КНР.

Путінська війна розпалюється тими, хто не поділяє західних цінностей, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції після засідання Євроатлантичної ради у Вашингтоні, передає Gazeta.ua.

"Китай став вирішальним сусідом російської війни проти України", - сказав він.

Лідери НАТО на саміті заявили, що Іран і КНДР надають Росії пряму військову підтримку, тоді як Китай підживлює російську військову економіку. Це не тимчасова коаліція, а великий стратегічний зсув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан обговорив з Ердоганом "мирну місію" щодо України

"Китай постачає Росії обладнання подвійного призначення, мікроелектроніку, багато інших інструментів, які дозволяють будувати ракети, бомби, літаки та зброю. Росіяни використовують усе це для атак по Україні", - зазначив генсек Альянсу.

"Китай не може допомагати найбільшій війні на континенті з в новітній історії без негативних наслідків для своєї репутації та інтересів", - наголосив Столтенберг.

НАТО надасть Україні додатковий пакет допомоги до саміту Альянсу у США. До нього увійдуть додаткові системи ППО та боєприпаси, повідомив генеральний секретар НАТО. Раніше Столтенберг анонсував, що на саміті у Вашингтоні оголосять про нові ініціативи щодо безпекової допомоги Україні. Йдеться про створення логістичного центру в Німеччині, де зберігатиметься техніка для тренування ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Не можна живити війну РФ без наслідків - Столтенберг застеріг Китай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути