Ексклюзиви
неділя, 27 вересня 2020 17:24

Не лише Штепа: троє кандидатів у мери Слов'янська співпрацювали з бойовиками

Не лише Штепа: троє кандидатів у мери Слов'янська співпрацювали з бойовиками
Кандидатка в мери Слов'янська Неля Штепа співпрацювала з бойовиками. ФОТО: Facebook

Колишня очільниця Слов'янська Неля Штепа офіційно зареєструвалась кандидаткою в мери. Хоча юридично вона перебуває на лаві підсудних у справі про захоплення міста бойовиками ДНР.

Погіршує ситуацію ще й те, що конкуренти Штепи на посаду мера теж співпрацювали з бойовиками під час окупації міста.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст, представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Денис Казанський.

"Бачу, багато хто в стрічці обурюється, що Неля Штепа уникла відповідальності за державну зраду і балотується в мери Слов'янська. На жаль, насправді ситуація ще гірша. Два головних конкуренти Штепи, які також мають шанси перемогти в Слов'янську на виборах, в 2014-му теж співпрацювали з бойовиками Гіркіна і уникли будь-якої відповідальності. Таким чином, з трьох головних претендентів на пост мера - всі троє колаборанти", - заявив журналіст.

Казанський, посилаючись на дані соціологів, стверджує, що Штепа очолює рейтинг кандидатів у мери. Її наздоганяють кандидат від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Павло Придворов і нинішній мер Вадим Лях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії підробили документи конкурентів

"Навесні 2014 року обидва вони були депутатами міської ради Слов'янська і голосували за рішення, потрібні бойовикам. Зокрема, за проведення незаконного "референдуму" і створення "слов'янської народної дружини" (так вони намагалися легалізувати банду Гіркіна). Причому, важливо відзначити, що їх до цього ніхто не примушував. Ті, депутати, які не хотіли співпрацювати з окупантами, на сесію не приходили і взагалі поїхали з міста", - додав Казанський.

За його словами, Придворов і Лях зовсім уникнули відповідальності, тоді як Штепа деякий час провела у СІЗО.

"Наочна ілюстрація повної безпорадності держави і профнепридатності СБУ", - підсумував журналіст.

25 вересня розпочали 15 кримінальних справ за фактами порушень у рамках місцевих виборів. Усього зареєстрували понад 100 кримінальних проваджень, повідомляє Нацполіція у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Не лише Штепа: троє кандидатів у мери Слов'янська співпрацювали з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути