Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 18:14

Не лізу у політику - адвокат пояснив, чому пішов від Савченко

Не лізу у політику - адвокат пояснив, чому пішов від Савченко
Надія Савченко захищається політичними методами. Її адвокат Віктор Чевгуз не захотів лізти у політику. Фото: proua.com.u

Адвокат Віктор Чевгуз взяв самовідвід у справі Савченко, тому що Надія хоче захищатись політичними методами. Про це він розказав "Українській правді".

"Добре захищати того, хто сам хоче захиститись, і те, що йому рекомендують фахівці, він виконує. А не людину на своїй хвилі. Я адвокат з кримінальних справ, а Надія захищається політичними методами. Я в політику не лізу. Вважаю, що треба захищатись від того обвинувачення, яке висунуте. А не обвинувачувати Луценка, Порошенка і всіх інших. Вони не фігуранти справи, - сказав Чевгуз.

За словами адвоката, вони з Савченко порозумілися у цьому питанні.

"Один з адвокатів очолює партійний осередок партії Надії. Як керівник партії, вона може йому вказівки давати. А мені не може. Вона прямо говорить: "Я не можу вам дати вказівку". Я в політику не лізу. По кримінальних статтях, по епізодах – це моя парафія. Я не знаю, хто її переслідує, за що і які у неї погляди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ відреагували на заяву Савченко про заборону пити чисту воду

Тільки що у мене була мати Савченко, ми продовжуємо працювати. Я допомагав їм у 2014 році, не тільки у кримінальній справі, а й матері допомагав з інших питань. І продовжуємо далі", - сказав Чевгуз.

Віра Савченко наголосила, що немає ніякого конфлікту між адвокатом і Надією Савченко.

"Жодного конфлікту немає. Самовідвід Чевгуза не позначиться ніяк на процесі, бо адвокати є, але жодні матеріали справи для ознайомлення їм не надані. Віктор Чевгуз теж залишається. Адвокати всі безкоштовно працюють, але у всіх них є ще свої судові процеси і справи, які вони ведуть. Чевгуз допомагав, ще коли Надія була в Росії, і допомагатиме зараз", - сказала Віра Савченко.

3 квітня адвокат Віктор Чевгуз подав до СБУ заяву про свій самовідвід від захисту народного депутата Надії Савченко. У Надії Савченко було три адвокати.
Нардепа підозрюють у підготовці державного перевороту, терактів, замахів на президента і нардепів. Савченко загрожує до 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення з конфіскацією майна

Зараз ви читаєте новину «Не лізу у політику - адвокат пояснив, чому пішов від Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути