понеділок, 06 липня 2020 14:07

"Не хотів би людей цими цифрами лякати" - секретар РБНО про прогнози щодо коронавірусу

"Не хотів би людей цими цифрами лякати" - секретар РБНО про прогнози щодо коронавірусу
Багато людей до цього часу не розуміють, наскільки це небезпечна хвороба, кажуть в РНБО. Фото: @moz.ukr

Українцям треба привести поведінку до норми карантинного періоду. Жартувати з цим не варто, каже секретар Ради національного безпеки й оборони Олексій Данілов.

На запитання "Можете в цифрах розказати, як розвиватиметься ситуація, наприклад, до кінця літа?" Данілов в інтерв'ю "Українська правда" відповів:

"У нас є розуміння, але я не хотів би людей цими цифрами лякати.

Можу сказати, що ми підготовлені на сьогодні, але людям треба поведінку свою привести до норми карантинного періоду. І я нікому не раджу з цим жартувати".

Секретар РНБО розповів, що зробив чотири тести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні відрізняється від італійського - лікар-інфекціоніст

"У нас є програма, штучний інтелект, який рахує прогнози.

Головне, що ми змогли витримати – зберегли нашу забезпечення в лікарнях безпосередньо щодо процесів лікування. І нам вдалося її налагодити. Коли сталися перші випадки – це було лячно. І сьогодні у нас фахівці вже навіть витягують тих хворих, яких ми не могли витягнути в березні, коли почалася пандемія. Зараз зовсім інша підготовка. Але якщо люди вважатимуть, що це до них не буде мати відношення, повірте, постукається цей вірус і прийде. І це дуже небезпечно", - заявив посадовець.

"У мене зараз не зовсім приємна функція для президента. Бо я щодня о 8:15 ранку відправляю йому повідомлення – скільки у нас захворіло, скільки померло і окремо скільки померло медиків. За кожною цією цифрою є люди, є життя. І це дуже-дуже складна ситуація, коли ви кожного ранку - і в суботу, і в неділю, маєте звітувати про смерті.

Але дуже багато людей досі не розуміють, наскільки це небезпечна хвороба. Оці нічні клуби, всі оці Одеси і багато інших речей, були прогнозовані через поведінку людей", - сказав Данілов.

В Україні станом на ранок понеділка 6 липня виявлено 543 нових випадки Covid-19. Кількість інфікованих від початку пандемії становить 49 043 людини, одужали - 21 703. Померли від коронавірусної хвороби з початку пандемії 1262 особи.

Зараз ви читаєте новину «"Не хотів би людей цими цифрами лякати" - секретар РБНО про прогнози щодо коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути