четвер, 07 травня 2020 17:07

"Не доводьте до страйків. Заплатіть медикам зарплати" - Порошенко у Раді звернувся до влади

"Не доводьте до страйків. Заплатіть медикам зарплати" - Порошенко у Раді звернувся до влади
За словами лідера "ЄС" Петра Порошенка, треба щоб кожен медик кожному пацієнту мав можливість обов'язково робити тестування

Влада повинна забезпечити українських лікарів необхідними засобами захисту та виплатами заробітної плати.

Про це заявив журналістам у парламенті п'ятий президент, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко, інформує прес-служба партії.

"Ще раз наголошую, у нас 20% від всіх хворих є лікарі, при цьому середня норма в світі є 1-2%. І це трапилось тому, що влада не здатна була захистити лікарів з самого початку пандемії, бо вивезла маски, засоби індивідуального захисту. І волонтерам та меценатам довелося першим завозити захисні костюми, противірусні окуляри, маски і респіратори, бахіли і рукавиці, ліки і медичне обладнання. Влада знову продемонструвала свою повну незграбність", – заявив Порошенко.

І також він відзначив, що потрібно "негайно проінформувати суспільство – хто персонально з державної влади і уряду винен у затримці заробітної плати лікарям, які задіяні в боротьбі з коронавірусом".

"Не дамо перекласти з хворої голови на здорову. Не дамо звинуватити місцеве самоврядування, бо ви забрали в них гроші, а самі недолугою і дилетантською незграбною позицією цілий місяць залишаєте лікарів без грошей. Не доводьте до страйків у лікарнях. Це буде катастрофа і злочин. Захистіть лікарів, заплатіть лікарям, бо не буде вас кому лікувати. Нехай хоч інстинкт самозбереження спрацює, у вас і ви проголосуєте сьогодні за наші законопроекти", – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, лікарі Козівського району на Тернопіллі заявили, у них недостатньо засобів захисту. Своє звернення опублікували у соцмережах. Вся тамтешня райлікарня – на карантині. Бо родичі однієї з лікарок заразилися коронавірусом. Медики просять допомоги у волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «"Не доводьте до страйків. Заплатіть медикам зарплати" - Порошенко у Раді звернувся до влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути