пʼятниця, 01 грудня 2017 17:07

Не доларом єдиним: чиновники зробили "офшорними" більше тисячі квартир

Чиновники задекларували 1688 об'єктів нерухомості, записаних на іноземні компанії чи громадян, повідомляє сайт Bihus.info.

Найпопулярнішим видом "офшорної нерухомості" виявилися квартири - їх 1065. На другому місці йдуть житлові або садові будинки (383), а на третьому - земельні ділянки (129).

Також у деклараціях нарахували 24 "офшорних" гаражі чи паркомісця та 87 об'єктів іншого нерухомого майна.

 

Переможцем рейтингу у номінації "будинки" журналісти визначили народного депутата з "Опоблоку" Юлію Льовочкіну. Вона користується 1056-метровою віллою на Лазуровому узбережжі Франції, записаною на данську фірму Glorietta Investments 1 ApS. Згідно розділу про корпоративні права, її кінцевим бенефіціарним власником є сама Льовочкіна.

Також депутат задекларувала апартаменти у Греції площею 332 кв. м і 361-метровий будинок у Франції, записані на інші офшорні компанії, які теж належать їй.

 

У номінації "квартири" перше місце у нардепа з "БПП" Гліба Загорія, який орендує 266-метрову квартиру у офшорної компанії Blackmont Limited.

Квартира зареєстрована на Бермудських островах, які не розкривають імен кінцевих бенефіціарних власників фірм. З'ясувати, кому фактично належить нерухомість, неможливо. Але хоч номінальний власник квартири і прописаний на іншому боці Атлантичного океану, вона знаходиться у самісінькому центрі української столиці - у Рильському провулку, 6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка пояснили, чому він користується офшором

Офшор (англ. offshore — "поза берегом", "поза межами") — це один з найвідоміших методів "оптимізації" податків (ухилення від сплати податків). В основі є законодавство багатьох країн (в основному острівних), які частково або повністю звільняють від оподаткування доходи компаній, отримані поза межами кордонів (берегів) країни реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Не доларом єдиним: чиновники зробили "офшорними" більше тисячі квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути