пʼятниця, 03 листопада 2017 13:07

"Не дай Боже хтось осмілиться" - Порошенко пригрозив Росії, якщо та піде у наступ

"Не дай Боже хтось осмілиться" - Порошенко пригрозив Росії, якщо та піде у наступ
Росія заплатить велику ціну, якщо піде наступом, - президент Петро Порошенко. Фото: president.gov.ua

Росія заплатить велику ціну, якщо піде наступом на Україну. Для цього є усі військові засоби.

Про це заявив президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди Дня ракетних військ та артилерії Збройних сил України в Дівичках Київської області.

"Навіть сьогодні, коли відповідно до Мінських домовленностей, танки і артилерія калібром більше 100 міліметрів відведені на встановлені угодами відстані, саме ракетні і артилерійські частини залишаються для агресора достатньо вагомим стримуючим фактором. Який чітко розуміє, яку ціну доведеться заплатити, якщо не дай Боже хтось осмілиться перейти в наступ", - сказав він.

"Саме тому нам необхідно відточувати майстерність, швидке реагування та пересування, розгортання артилерійських та ракетних систем", - продовжив Порошенко.

"Вас відвели від лінії розмежування. Але ви маєте бути готові повернутися туди у будь-який момент і вступити в бій, якщо це буде продиктовано потребами оборони", - звернувся до військових президент.

На сьогодні майже повністю відновлений парк засобів радіотехнічної розвідки із сучасними високотехнологічними системами, розповів Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські літаки вже падають у Білорусі, підуть у наступ - понесуть шалені втрати" - Ярош

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «"Не дай Боже хтось осмілиться" - Порошенко пригрозив Росії, якщо та піде у наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути