пʼятниця, 30 червня 2017 17:24

Не було б Шухевича – не було б України - Олег Тягнибок

Не було б Шухевича – не було б України - Олег Тягнибок
Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок сказав, що Москва скоро впаде

"Якби не було Шухевича – чи мали б ми зараз Українську державу? Українська Повстанська Армія під його командуванням стала чи не найяскравішим поколінням борців за нашу незалежність у ХХ столітті. Саме подвиг повстанців дав українцям шанс на самостійну державу. І ми не маємо права його змарнувати". Про це 30 червня 2017 року на Хмельниччині, в 110-ту річницю від дня народження Головного командира УПА, заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Цього дня очільник націоналістів разом із побратимами у селі Гуків Чемеровецького району взяв участь у вшануванні Романа Шухевича, де за однією з версій, було спалено тіло командира українських повстанців. Традиційно до заходів долучилися активісти "Свободи" з Хмельниччини та Тернопільщини на чолі з головами обласних організацій – Олегом Лопатовським та Олегом Сиротюком.

Виступаючи на мітингу з нагоди річниці уродин Романа Шухевича, лідер "Свободи" наголосив, що справа УПА перемогла, бо українська незалежна держава зрештою постала. Водночас він висловив упевненість, що невдовзі розвалиться Московія, як свого час це сталося з її попередницею – Совєцьким Союзом.

"Ще десять років тому на цьому місці я говорив, що буде війна, і Україні потрібно готуватися до оборони. Тоді всі казали нам, що "це дурниці", що "Росія – наш друг". Минуло не так багато часу – і ворог показав своє справжнє обличчя. Але на цьому ж місці я з упевненістю заявляю: Москва впаде!

Символічно, що в Києві тепер, після перейменування, проспект Романа Шухевича та проспект Степана Бандери зустрічаються на Московському мосту. Ідеологія українського націоналізму має знищити "русскій мір", – зазначив Олег Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Не було б Шухевича – не було б України - Олег Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути