Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 17:30

НБУ і банкіри не змогли домовитись про курс гривні

НБУ і банкіри не змогли домовитись про курс гривні

Національний банк України (НБУ) в четвер провів нараду з банкірами, на якій обговорювалося питання перспектив курсової динаміки гривні, повідомив один з учасників зустрічі.

"За підсумками наради були створені три робочі групи при Нацбанку з вивчення пропозицій банків", - сказав співбесідник.

Фінансист повідомив, що робочі групи повинні до 25 серпня сформулювати належні обгрунтування для подальших дій: остаточного рішення щодо курсової політики прийнято не було і обговорення буде продовжено.

За його словами, в роботі наради взяв участь перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов.

Банкір відзначив, що, серед іншого, в ході наради НБУ закликав банкірів з розумінням віднестися до необхідності відокремлювати в своїй роботі на валютному ринку клієнтські заявки від спекулятивних.

"Обговорювалися питання - чи відпускати курс, чи задовольняти всі заявки на аукціоні", - додав він.

Як повідомлялося, курс гривні на міжбанківському валютному ринку знизився з початку липня з 7,75 грн/$1 до 8,37 грн/$1 за підсумками торгів 20 серпня.

Учасники ринку дорікають НБУ в недостатніх об"ємах інтервенцій для підтримки гривні, які центральний банк намагається замінити адміністративними обмеженнями.

У Нацбанку заявляють про відсутність фундаментальних підстав для ослаблення гривні, пояснюючи те, що відбувається на ринку спекуляціями і девальваційними очікуваннями учасників ринку. Окрім того, в Нацбанку вважають, що зниження курсу гривні обумовлене політичною нестабільністю у зв"язку з президентськими виборами (заплановані на січень-2010) і перегрітим споживчим попитом.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «НБУ і банкіри не змогли домовитись про курс гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути