Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 20:02

Назвали ймовірного прем'єра після переобрання Ради

Назвали ймовірного прем'єра після переобрання Ради
Володимир Гройсман претендуватиме на крісло прем'єра після парламентських виборів, каже політолог Віктор Таран. Фото: УНІАН

Володимир Гройсман братиме участь у парламентських виборах з прицілом на повторне прем'єрство. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Але для цього йому потрібна політична підтримка у парламенті. Останнім часом його дії супроводжує парламентський саботаж. Наприклад, низка запропонованих ним законопроектів, які дозволяють пришвидшити економічне зростання, лежать без руху по 12-15 місяців.

Сталу підтримку у наступній Верховній Раді він може отримати двома шляхами. Або провести самостійну фракцію до парламенту, або отримати достатню квоту, наприклад, у списку БПП.

Перший шлях важчий. Однак при вдалій виборчій кампанії та формуванні списку з відомих публічних осіб та професіоналів він може отримати 5-7% підтримки, які трансформуються у 25-30 депутатів.

Інший варіант отримати достатню квоту у списку БПП. За останньою інсайдерською інформацією, він веде переговори з метою отримати 25-30% місць у прохідній частині списку плюс квоти на мажоритарних депутатів.

При вдалій виборчій кампанії Гройсман може мати 25-30 депутатів-прихильників у наступній Верховній Раді

І перший, і другий варіант дозволить йому у подальшому отримати власну політичну підтримку, завдяки якій він зможе претендувати на крісло прем'єра у наступному скликанні парламенту.

По мажоритарці він не піде. Цілком очевидно, що у Вінниці, де він кілька разів обирався мером міста, він без проблем виграє вибори. Але це не дасть головного – провести до парламенту власну політичну команду.

За два роки на посаді прем'єра Гройсман не потрапив у жоден корупційний скандал, оскільки не пішов на домовленості з олігархами. Наразі він їм не зручний, вони будуть жорстко йому протидіяти. Оскільки олігархи контролюють більшість телеканалів, не виключаю, що найближчим часом ми можемо побачити кампанію з його дискредитації", - сказав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди не відчувають позитиву" - Гройсман

27 лютого на зустрічі з регіональними ЗМІ прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде на парламентські вибори. Вони мають відбутися 27 жовтня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ймовірного прем'єра після переобрання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути