пʼятниця, 03 серпня 2018 12:25

Назвали майбутні зарплати антикорупційних суддів

Назвали майбутні зарплати антикорупційних суддів
Зарплати суддів визначені законом. Фото: відкриті джерела

Судді Вищого антикорупційного суду отримуватимуть заробітну плату від 50 до 100 тис. грн. Про це на брифінгу повідомив член Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щотка.

Розмір посадових окладів і розмір суддівської винагороди в суді визначені законом.

"У суді два рівні. Він працює як суд першої інстанції, звичайний місцевий суд, і як апеляційний. На сьогодні розмір посадових окладів і розмір суддівської винагороди в цих судах визначено в законі "Про судоустрій і статус суддів". Це 25 мінімальних розмірів для працездатної особи або 30. Ці розміри будуть застосовані до суддів (антикорупційних, – Gazeta.ua)", – повідомив Щотка.

На заробітну плату суддів Антикорупційного суду можуть впливати такі обставини як суддівська вислуга і наявність наукового ступеня.

"В середньому для першої інстанції – це буде близько 50 тисяч гривень. Для апеляційної – 100 тисяч гривень. Щомісяця", – сказав посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від маєтків під Києвом до пентхаусу у Флориді: як живуть ті, хто звільняє прокурорів

Вищий антикорупційний суд розглядатиме кримінальні справи про корупційні правопорушення. Національне антикорупційне бюро проводитиме розслідування. Справи до суду передаватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддею ВАС може бути громадянин із суддівським стажем не менш як 5 років, науковець у сфері права чи адвокат із 7-річним досвідом роботи.

Зараз ви читаєте новину «Назвали майбутні зарплати антикорупційних суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути