Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2009 09:28

Назарбаєв сподівається, що Тимошенко стане президентом

Назарбаєв сподівається, що Тимошенко стане президентом
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв висловив надію на обрання в недалекому майбутньому в одній з країн СНД жінки-президента.

"Сьогодні серед прем"єрів присутні дві жінки: глава українського уряду Юлія Тимошенко і в.о. прем"єр-міністра Молдови Зінаїда Гречана, і у нас є надія, що серед президентів з країн СНД теж незабаром з"являться наші колеги-жінки", - сказав Назарбаєв в ході зустрічі з главами урядів країн СНД в Астані у п"ятницю.

Як повідомлялося, Гречаній 20 травня не вистачило одного голосу в парламенті для обрання її президентом, оскільки опозиція повним складам відмовилася голосувати за її кандидатуру. Наступна спроба призначена на 28 травня.

Тимошенко напередодні в Києві заявила, що її команда братиме участь в президентських виборах, які очікуються через 7 місяців.

Раніше про намір балотуватися в президенти оголосили вже декілька українських політиків.

У їхньому числі нинішній глава держави Віктор Ющенко, лідер опозиційної Партії регіонів Віктор Янукович, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко, мер Києва Леонід Черновецкий, колишній спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк (поки неофіційно), спікер парламенту Володимир Литвин, екс-глава правління НБУ, засновник і співвласник групи ТАС Сергій Тігіпко.

За матеріалами: Gazeta.ua Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв сподівається, що Тимошенко стане президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути