пʼятниця, 25 січня 2019 15:32

Навіть якщо Путін потрапить у пекло, Януковича не випустять із Росії

Навіть якщо Путін потрапить у пекло, Януковича не випустять із Росії
Віктор Янукович отримував накази від Володимира Путіна, розповідає Тарас Чорновіл.

Колишнього президента Віктора Януковича не збираються випускати з Росії, хоча той був би непроти потрапити до рук українського правосуддя. Про це Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Не вірю, що Янукович сидітиме в Україні. Навіть, якщо в Росії кардинально щось почне мінятися, Путін потрапить у пекло і буде імовірність, що Януковича можуть видати. Знайдуться представники російської еліти, які допоможуть йому "скоропостижно" померти від "інфаркту правого коліна".

Янукович - носій інформації щодо Майдану. Він рідкісний боягуз. Для нього піти на силову акцію, розстріли — це варіант колосальної паніки. Насправді тоді і СБУ, і МВС перейшли в управління російських інструкторів. Ті напряму управляли керівниками силових структур щодо провокацій і масових розстрілів.

За Путіним стоїть велетенська кількість людей, які теж причетні до розстрілів на Майдані

Януковичу було би вигідно, якби він потрапив до українських рук. Щоб зняти із себе відповідальність. Мовляв, не я давав команди вбивати людей на Майдані. І передати інформацію: хто, коли і як. Очевидно, що накази давав той самий Путін. У Росії це розуміють. За Путіним стоїть велетенська кількість людей, які теж причетні. Тому, як тільки виникне найменша імовірність, що Януковича можуть видати, його просто уб'ють.

Зараз Віктор Федорович перебуває у "золотій клітці" під конвоєм у РФ - обмежений у пересуванні", - сказав Тарас Чорновіл.

Водночас в Україні немає спеціалізованого закладу, куди би можна було садити ТОП-чиновників.

"Діє тільки один спеціалізований заклад — Менська колонія для працівників поліції на Чернігівщині. Туди колись Янукович садив Луценка. Спеціальної політичної "зони" немає. Якби Януковича ув'язнювали, вибирали би варіант "зони" із серйозним режимом, але для осіб, які вчинили злочини ненасильницького характеру", - зауважив екс-нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокуратурі не пояснили, як витягати Януковича з Росії

24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Йому призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Янукович утік з України 23 ­лютого 2014-го. Відтоді живе в ­Росії.

Зараз ви читаєте новину «Навіть якщо Путін потрапить у пекло, Януковича не випустять із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути