Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2024 18:45

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО збільшує військову допомогу Україні - офіційна заява

Сьогодні, 28 серпня, відбулося засідання Ради Україна-НАТО.

Союзники підтвердили, що вони збільшують військову допомогу Україні. Про це повідомив сайт Північноатлантичного альянсу.

Автор: nato.int
  У засіданні Ради Україна-НАТО взяв участь міністр оборони України Рустем Умєров
У засіданні Ради Україна-НАТО взяв участь міністр оборони України Рустем Умєров

"Україна продовжує щодня перехоплювати російські ракети, рятуючи незліченну кількість життів. Але здатність України підтримувати свою оборону потребує збільшення постачань і більшої підтримки. Після останнього російського нападу союзники сьогодні підтвердили, що вони збільшують свою військову допомогу Україні", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Ми маємо продовжувати надавати Україні обладнання та боєприпаси, необхідні їй для захисту від вторгнення Росії", - сказав генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оптимальна антитерористична тактика - далекобійні удари по Росії - Зеленський

Зустріч у середу проходила на рівні послів і була скликана на прохання України. Міністр оборони України Рустем Умєров поінформував союзників по відеозв'язку про поточну безпекову ситуацію і першочергові потреби.

На липневому саміті НАТО багато членів Альянсу оголосили, що надішлють Україні додаткові стратегічні системи протиповітряної оборони, включно з більшою кількістю батарей Patriot, і члени НАТО погодилися, що разом вони нададуть наступного року щонайменше €40 млрд допомоги у сфері безпеки, повідомив сайт Північноатлантичного альянсу.

У ніч на 26 серпня російські окупанти здійснили наймасованішу повітряну атаку по Україні. Повітряні сили Збройних сил України виявили 127 ворожих ракет і 109 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона збила 102 ракети і 99 дронів, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Внаслідок російської атаки 26 серпня загинули семеро людей. 47 отримали поранення, повідомила вчора Державна служба з надзвичайних ситуацій. Вчора стало відомо, що у Полтавській області у лікарні померли троє цивільних, які постраждали внаслідок російського обстрілу 26 серпня.

Зараз ви читаєте новину «НАТО збільшує військову допомогу Україні - офіційна заява». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути