Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2011 12:47

НАТО запросить Януковича, аби поговорити про Афганістан

НАТО запросить Януковича, аби поговорити про Афганістан

Президента Віктора Януковича запросять на саміт НАТО в травні 2012 року в Чикаго, заявив посол США в Україні Джон Теффт.

"НАТО зараз в процесі організації саміту... Наскільки я розумію, президент Янукович буде запрошений. Там відбудеться зустріч або обговорення ситуації в Афганістані. Україна бере участь у ISEF (Міжнародних силах безпеки в Афганістані), за що ми їй дуже вдячні. І тому, звичайно , він буде запрошений на цей саміт", - сказав посол в інтерв'ю газеті "День" у п'ятницю.

Крім того, він зазначив, що після підписання Хартії про особливе партнерство в 1997 році Україна була цінним партнером і брала участь в низці операцій щодо виявлення та запобігання терористичній діяльності. НАТО надає допомогу Україні у проведенні оборонної реформи, додав Теффт.

"Уряд президента Януковича не переслідує мети членства в НАТО, але він пообіцяв, що хоче співпрацювати з НАТО. Ми за конкретні справи. Ми проводимо хороші спільні військові навчання, а потенціал ще більший. Це одна з тем, які ми будемо обговорювати, готуючись до саміту в Чикаго", - підкреслив дипломат.

Зараз ви читаєте новину «НАТО запросить Януковича, аби поговорити про Афганістан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути