четвер, 12 липня 2018 14:02

НАТО закликає вивести російські війська з Донбасу

НАТО закликає вивести російські війська з Донбасу
У НАТО закликали вивести російські війська з Донбасу. Фото: Факти

НАТО і Україна закликають Росію вивести війська з українських територій та висловлюють необхідність виконувати Мінські угоди для врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Союзники і Україна підтверджують свою підтримку врегулювання конфлікту дипломатичними засобами відповідно до Мінської угоди і вітають зусилля нормандського формату. НАТО і Україна закликають Росію вивести свої сили і припинити політичну, фінансову і військову підтримку НЗФ на Донбасі".

Першими необхідними кроками для деескалації конфлікту на Донбасі залишаються забезпечення всеосяжного припинення вогню, виведення важкого озброєння, ефективний моніторинг і контроль з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, виведення формувань, які підтримує Росія, і важкої військової техніки.

"Союзники і Україна занепокоєні спробами Російської Федерації ще більше дестабілізувати ситуацію в Україні, зокрема й погрозами застосування сили, дезінформацію, кібератаки, енергетичний шантаж і втручання в суверенні інституційні та виборчі процеси України. Вони закликають Росію відмовитися від таких дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські партнери України не вірять у Мінськ - Кучма

Вимагаємо від Росії забезпечити доступ для моніторингових організацій на територію Криму. І звільнити українських в'язнів і заручників, затриманих у Росії, Криму і на сході України. Мілітаризація Росією Криму, Чорного моря та Азовського моря створює додаткові загрози незалежності України і підриває стабільність у ширшому регіоні".

Екс-президент Леонід Кучма заявив, що країни нормандського формату не підписали Мінські домовленості, тому що не вірили у них.

Зараз ви читаєте новину «НАТО закликає вивести російські війська з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути