середа, 23 вересня 2009 20:45

НАТО не співпрацюватиме з Росією за рахунок інтересів України

НАТО не співпрацюватиме з Росією за рахунок інтересів України

Президент України Віктор Ющенко сьогодні в Нью-Йорку провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Під час зустрічі було обговорено широкий спектр питань співробітництва України з НАТО, зокрема, участь України у миротворчих операціях НАТО в Косово та Афганістані, у Тренувальній місії НАТО в Іраку, а також антитерористичній місії "Активні зусилля" в Середземному морі. Сторонами було відзначено прогрес в імплементації Україною Річних національних програм як практичного інструменту майбутнього членства в Альянсі. Президент наголосив, що Україна є єдиною державою - не членом НАТО, яка бере участь в усіх без винятку миротворчих операціях Альянсу.

Під час зустрічі Президент України наголосив на важливості в нинішніх умовах зберегти ключову роль НАТО в системі сучасної європейської безпеки, а також необхідності залучення України до вироблення нових підходів у реформуванні архітектури європейської безпеки. У цьому зв"язку глава держави наголосив на необхідності відображення безпекових інтересів України в новій Стратегічній концепції НАТО з урахуванням вже наданих гарантій щодо перспектив членства. У свою чергу, під час зустрічі Генеральний секретар НАТО наголосив, що поглиблення співпраці з Росією не відбуватиметься за рахунок інтересів України. Питання розширення Альянсу залишається базовим принципом цієї організації.

Він також підкреслив, що право вступу будь-якої держави до НАТО є її суверенним правом, на яке не має права впливати жодна сторона. "Жодна держава не має права вето на бажання іншої країни вступити до Альянсу", - зауважив Генсек.

Президент України запросив Генерального секретаря НАТО Расмуссена відвідати ближчим часом Україну з візитом.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «НАТО не співпрацюватиме з Росією за рахунок інтересів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути