вівторок, 18 грудня 2012 11:58

Справжня причина скасування візиту Януковича до Москви — його вчорашня розмова з Баррозу - експерт

Справжня причина скасування візиту Януковича до Москви — його вчорашня розмова з Баррозу - експерт
Володимир Горбач. Фото: obozrevatel.com

Справжня причина скасування візиту президента Віктора Януковича до Москви — його вчорашня розмова з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, в ході якої вони погодили дату проведення саміту Україна — ЄС.

Про це Gazeta.ua сказав експерт, політичний аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва, Володимир Горбач, коментуючи скасування офіційного візиту президента України до Москви.

"Озвучена версія прес-службою президента має право на життя. Питання і тема надзвичайно складні. За великим рахунком, експерти не знають як можна чогось досягти в східному форматі, тобто як можна узгодити МС з одними учасниками і зону вільної торгівлі із іншими, тобто частину угоди про Асоціацію із ЄС", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович хоче в Митний союз, то ми організуємо йому прописку, але Україні вона не потрібна - Яценюк

"Насправді не можливо ніяк, ані технічно, ані технологічно, ані економічно, ані політично. Це протилежні формати, протилежні речі, і не можливо їх поєднати. Надзвичайно важко знайти складно спільну мову. Більш вірогідна причина, адже це лише привід — неможливість на експертному рівні щось намалювати, а справжня причина — вчорашня розмова президента Віктора Януковича із Жозе Мануелем Баррозу про призначення саміту Україна-ЄС на 25 лютого", - додав експерт.

За його словами завтра в Москві має бути саміт з Євразійським економічним співтовариством (ЄврАзЕС): "В разі підписання Януковичем чогось, чи навіть факту появи — було би проголошено зарахування Януковича в свою компанію пострадянських авторитарних президентів і майбутнього члена МС, Євразійського. Після цього Путін поїхав би до Брюсселя на саміт Росія-ЄС, де показує документи, підписані Януковичем, і робить натяк на те, що не варто ЄС вести переговори з Україною взагалі, оскільки він вже в полоні Путіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни люблять поставити під українську ялинку неприємності на весь наступний рік — Балога

"Саме тому, розуміючи весь комплекс зовнішньо-політичних причин, радники президента наполягли на тому, що візит президента було скасовано", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогоднішній робочий візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації перенесений.

Вчора президент України Віктор Янукович і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу погодили дату проведення саміту Україна — ЄС. Захід відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Справжня причина скасування візиту Януковича до Москви — його вчорашня розмова з Баррозу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

525

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути