середа, 13 березня 2013 17:49

Наслідком діяльності Азарова може стати зникнення України як держави - політолог

Наслідком діяльності Азарова може стати зникнення України як держави - політолог
Костянтин Матвієнко. Фото: polittech.org

Наслідком трирічної діяльності Миколи Азарова на посаді прем'єр-міністра може стати зникнення України як держави. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Діяльність Миколи Азарова на посаді прем'єр-міністра оцінити важко, бо її не було як такої. Він плив за течією, виконував забаганки глави держави та його оточення. Ми не побачили жодної рельєфної реформи самого уряду. За час його перебування на цій посаді в країні зріс рівень злочинності, корупція стала середовищем перебування української влади. Також зменшилась кількість шкіл та лікарень, немає іноземних інвестиції. Азаров тричі переносив всеукраїнський перепис населення. З аналізу міліграма крові, можна зробити висновки про хворобу цілого організму. А факт непроведення перепису свідчить про інтелектуальну, фінансову та організаційну неспроможність держави. Це гранично вичерпна оцінка діяльності уряду Азарова", - вважає політолог.

Він наголошує, що відповідно до закону перепис населення повинен відбуватися щодесять років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба думати про майбутнє наших дітей" - міністр дорікнув ЗМІ рекламою алкоголю

"Це визначено постановою Юлії Тимошенко. Уряд уже його тричі переносив. Причини були різні, то Євро 2012 заважало, то ще щось. Але у цьому випадку причина нас не цікавить. Тепер вони начебто перенесли його на 2013 рік. Та я не бачу у бюджеті коштів, передбачених на його проведення", - каже Матвієнко.

Політолог упевнений, якщо Азаров залишатиметься прем'єр-міністром негативні тенденції українського суспільства тільки поглибляться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінполіція вичавлюватиме ресурси із суб'єктів господарювання - експерт

"Якщо екстрапулювати цей процес на майбутнє і подивитися що буде далі, то переконаємося, що ресурс інституційності вичерпано. Якщо немає інституційної спроможності держави не те, що для розвитку, а для самовідтворення, ми можемо констатувати факт початку розпаду держави", - підкреслює він.

Однак Матвієкно запевняє, що українство існуватиме і за таких умов. "На щастя, старань Азарова для того, щоб Україна зникла, не достатньо. Українська держава розсипалась багато разів. Однак українство, як явище, зберігається. Та чи потрібна українцям така держава?", - резюмує політолог.

Зараз ви читаєте новину «Наслідком діяльності Азарова може стати зникнення України як держави - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути