Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 12:06

"Наша Україна" закликала Януковича вплинути на проросійських "регіоналів"

"Наша Україна" закликала Януковича вплинути на проросійських "регіоналів"

Партія "Наша Україна" виступила з ідеєю зняти владний законопроект про мови з розгляду парламенту.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", представники цієї політсили зазначили: "Цивілізований європейський світ чітко і ясно вказує на небезпеку упередженого, неграмотного, проросійського законопроекту про мови в Україні, який задумали до втілення представники Партії регіонів, Блоку Литвина і комуністів. Про це авторитетно свідчить негативний висновок Венеціанської комісії Ради Європи, що викриває суть документа, зробленого депутатами більшості".

На думку "нашоукраїнців", законопроект йде врозріз з Конституцією, оскільки має на меті надати російській мові статус державної.

Політики підкреслили, що "під різними приводами депутати більшості порушують громадянський спокій, протиставляють українців і прагнуть встановити на догоду своїх політичних інтересів дискримінаційні умови супроти єдиної української державної мови як головного джерела самоідентифікації нашого народу".

"Ми закликаємо президента Віктора Януковича почути авторитетні висновки європейських партнерів, використати цей досвід і вплинути на своїх однопартійців у парламенті, щоб зняти з розгляду законопроект, який несе загрозу Україні і нашій єдності", - наголосили у "Нашій Україні".

У партії також закликали усі опозиційні сили в парламенті діяти спільно і постійно "для захисту, повномасштабної підтримки та поширення державної мови і відхилення деструктивного, русифікаційного законопроекту про мови".

Нагадаємо, Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) розкритикувала підготовлений народними депутатами від парламентської більшості проект закону про мови, в якому російській мові передбачається надати право вільного функціонування у всіх сферах діяльності.

Закон про мови на розгляд Венеціанської комісії направив спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" закликала Януковича вплинути на проросійських "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути